En Sıcak Konular

Yeşil, Birand'ın evine neden gitti?

18 Kasım 2008 22:30 tsi
Yeşil, Birand'ın evine neden gitti? Mehmet Ali Birand geçmişteki sırlarını ortaya döktü. Yeşil'in onun evine geldiğini açıkladı. Bakın neden?

Mehmet Ali Birand yaşadığı kötü günleri anlattı. " Yeşil bizim eve gelmiş, emlak satıcısıyım diye... Beni ihale etmişler yani... Ama sonra ne oldu da öldürmekten vazgeçtiler bilmiyorum" dedi.

Birand Balçiçek Pamir'in "Söz Sende" programına katıldı. Duayen gazeteci meslek hayatında yediği "tokat"ları anlatırken satır aralarında çok önemli şeyler söyledi.

YEDİĞİ İLK TOKAT APO RÖPORTAJI

Birand ilk tokatı "Apo röportajı" nedeniyle yediğini söyledi. O dönemde Birand için 15 yıl hapis istemiyle dava açılmıştı. Birand o günleri "çok korktum" diye anlatıyor: "Canım olur mu bir gazetecilik olayıyla kalkıp da beni 15 yıl hapise atarlar mı' diye soruyorsunuz. Sonra yatağa yattığınız zaman ya atarlarsa diye alev alev uyandığım günler oldu." Birand APO'yla röportajın sadece bir gazetecilik olduğunu şimdi olsa yine yapacağını da sözlerine ekledi.

TRT BENİ CEZALANDIRDI

İkinci tokatı ise TRT'nin kendisine açtığı dava olarak açıkladı."Bürokratik bir olaydı. Şimdi aynı sistem devam ediyor. O gün benim cezalanmam gerekiyordu TRT bürokrasisi beni cezalandırdı." dedi. Yıllarca konuşulan "TRT'nin arşivini para vermeden aldı" dedikodularına da böylece yanıt vermiş oldu.

ÇÖLAŞAN PİSLİKTEN BESLENİR

Balçiçek Pamir Birand'a bu noktada "Cezalanmak mı çok koydu yoksa Emin Çölaşan'ın yazıları mı?" diye sordu. Ünlü gazetcinin cevabı çok netti:
"Emin Çölaşan zaten bundan besleniyor. Şöhreti olan bir insanın böyle bir şey başına geldiği zaman onu vıdı vıdı yiyerek besleniyor...  Kötülükle, insanlara pislik atmakla besleniyor ondan dolayı Emin'e çok şey yapmadım Emin aynı Emin. İlerde de aynı olacak."

ANDIÇ YÜZÜNDEN BIRAKAYIM MI DİYE DÜŞÜNDÜM

Birand üçüncü tokatın kamuoyunda Andıç davası olarak bilinen iftira olduğunu söyledi. "Siz bir terör örgütünden para alıp onu öven yazılar yazdıran gazeteci olarak suçlanıyorsunuz. Ve bunların da Şemdin Sakık'ın ifadesinde yer aldığı iddia ediliyor. Bırakayım mı diye düşündüğüm çok oldu. Oğlum geliyor okuldan "baba sen PKK'dan para mı aldın" diye soruyor.

YEŞİL BİZİM EVE GELMİŞ

Birand o dönemde kendisi için ölüm emri çıkarıldığını da sözlerine ekledi. Hatta çok ilginç bir detayı da ilk kez açıkladı: "O dönemde ben korumalarla geziyordum. Hatta Yeşil bizim eve gelmiş. Kendisini emlak satıcısı olarak tanıtmış. Kuşadası'nda bir yazlığım vardı. Oraya gitmiş.Planlar çıkarmış. Ben ihale edilmişim yani. Sonra ne oldu da öldürmekten vazgeçtiler bilmiyorum."

BEN PATRONU ELEŞTİRMEM

Mehmet Ali Birand programda mesleğine ilişkin ipuçları da verdi. İlk ipucu ise "Ben patronu eleştirmem" oldu. "Ben kalkıp da “işte bunu yapmamanız gerekirdi” demem. E o zaman sen bırak, ayrıl git derler adama. Bu çok basit."

NAOMİ İLE RÖPORTAJ YAPMAK İSTİYOR

Duayen gazetecinin şu anda röportaj yapmak istediği isim ise yine çok ilginç. Ünlü manken Naomi ve Abdullah Öcalan... Naomi için "o nasıl göz, nasıl güzel kadın" diyor... Öcalan içinse "Suriye'den sonraki macerasını merak ediyorum tabii ama o bir katil olarak cezaevinde. Onun sözlerini de kamuoyuyla paylaşmak doğru olmaz. Ama gazetecilik işte, merak ediyorum" diyor...

internethaber

 



Bu haber 854 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,249 µs