En Sıcak Konular

AK Parti hariç tüm partilere çağrı

18 Kasım 2008 22:23 tsi
Ergenekon terör örgütü yöneticisi olmak suçuyla yargılanan İP başkanı Perinçek'in sağ kolu bugün ilginç bir çağrı yaptı.

İşçi Partisi (İP) Genel Başkan Vekili Mehmet Bedri Gültekin, ''başta CHP olmak üzere bütün milli partilere tüm seçim çevrelerinde tek aday etrafında birleşerek seçime katılma'' çağrısında bulundu.

Gültekin, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında Merkez Yürütme Kurulu'nun (MYK) geçen hafta yaptığı toplantı ile İşçi Partisi'nin yerel seçimlere ilişkin politikasını belirlediğini bildirdi.

Türkiye'nin bugün içinde bulunduğu ekonomik ve sosyal sorunların çözümünün, birleştirici ve güç yaratan bir hükümette olduğunu kaydeden Gültekin, ''böyle milli bir iktidarın tarihi görev olduğunu'' savundu.

''Başta CHP olmak üzere bütün milli partileri tüm seçim çevrelerinde tek aday etrafında birleşerek seçime katılmaya çağırıyoruz'' diyen Gültekin, güç birliği yapacak partilerin üstünde birleşecekleri tek adayın o seçim çevresinde en çok oyu alan partiden olması gerektiğini ifade etti.

Gültekin, partisinin yerel seçimlere tüm seçim bölgelerinde kendi adaylarıyla girmeye hazır olduğunu kaydederek, şöyle konuştu:

''Ama mesele seçimde oy oranını üç, beş puan artırmak veya kazanılan belediye sayısını birkaç tane daha fazlalaştırmak değildir. Önemli olan Türkiye'nin irtica ve bölücülük belalarından kurtularak yeniden barış içinde, kardeşliğin hakim olduğu, müreffeh, bağımsız, laik ve demokratik ülke rotasına girmesidir. İşçi Partisi bu güçbirliğinin gerçekleşmesi için üzerine düşen bütün görevleri yerine getirecektir.

Başta CHP olmak üzere bütün milli partileri, bu tarihsel sorumluluğa uygun olarak adım atmaya, güçbirliğini gerçekleştirmek için harekete geçmeye, Atatürk'te birleşmeye çağırıyoruz.''

aa

 



Bu haber 592 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    31,501 µs