En Sıcak Konular

Seçim Baykal'ı bu hale getirdi!

18 Kasım 2008 15:00 tsi
Seçim Baykal'ı bu hale getirdi! CHP Genel Başkanı Deniz Baykal grup toplantısında tarihi açıklamalar yaptı. Partisine katılan türbanlı ve çarşaflıları öven Baykal 'kapımız herkeze açık' dedi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, iki haftadır partisine katılan çarşaflı ve türbanlıları övdü. Grup konuşmasında gündeme damgasını vuran katılımlara değinen Baykal, "Biz yapay gayret içine girmedik. CHP’ye bazı vatandaşlarımız kendi özgür iradeleriyle CHP’ye girmek üzere başvurmuşlardır" diye konuştu.

CHP'ye katılan türbanlıalrın daha önce AK Parti'ye oy verdiğini öne süren Baykal,"Biz Erzurum’dan geldik, bizi kabul eder misiniz dediler. Bana sordular. Bende öyle şey olur mu, vatandaş başımızla beraber dedik." dedi.

Her insan kılığı kıyafeti kültürü yaşam biçimi ile başlarının üstünde yeri olduğunu belirten Baykal şöyle konuştu: "Bize bu kadar samimiyetle başvuran insanlara bir başka türlü davranmak söz konusu olabilir mi? Biz insanların doğup büyüdüğü kültür ortamlarıyla damgalamıyoruz. Kimsenin de bunu yapmaya hakkı yok. Nasıl giyiniyorsa giyinsin."

CHP'ye katılımları eleştirenlere, "AKP’ye oy verirken oluyor da, CHP’ye katılırken neden olmuyor." diye cevap veren Baykal rozeti takarken çarşaflı CHP'lileri "Baskı göreceksiniz diye uyardığını" onların da "Hiç öenmli değil" dediğini söyledi.

Bu katılımalrın önlenmeye çalışıldığını ileri süren Baykal konuşmasına şöyle devam etti: Star Televizyonu o hanımefendi "Ben ne yaptığımı biliyorum. Oyum CHP’ye. Bu zamana kadar hiç vermedim. AKP’ye verdim. Şimdi oyum CHP’ye" dedi. İlçenin belediye başkanı çağırdı hanımefendiyi. "Sen derhal istifa et" dedi. Ama işlemedi değerli arkadaşlar. Bu baskılara direnen insanlara saygı duymaz mısınız? Bütün güçlerini kullanarak bunu önlemeye çalıştılar. Sultangazi’de yine başka bir çevre CHP’ye girmek istiyoruz dediler. Buyurun dedik ve bundan iftihar ettik.

Kimseyi sakalıyla bıyığıyla giyimiyle yargılamadıklarını ifade eden Baykal şöyle devam etti: "Herkes eşittir. Kimimiz köyde doğmuştur. Kimimiz bir muhafazakar bölgede doğmuştur. Ama her birisi bu ülkenin evladı onarlında düşünceleri var. Ben tutar fitresini zekâtını toplar onunda televizyon kurarım. Sende bana hep oy verirsin diyorlar. Efendim muhafazakardır mazbut bir yaşamı vardır. Sanane? Senin gibi liberal olacağına, memleketini seven mutaassıp olsun.

"Bu işleri aşacağız. Kültür muhafazakarlığı ile siyasi tercihi ayıracağız." diyen CHP lideri sözlerini şöyle noktaldı: "Türkiye yenileniyor, ezberler bozuluyor. İnsanlar yaşanan gerçeklerden yola çıkarak artık özgür iradelerini ortaya koyuyorlar. Kim iyi kim kötü? Bu soruları koyuyorlar. Gözü kapalı teslimiyet dönemi artık bitmiştir. Biz de o yarışta tam güvenle özgüvenimizi aldık."

(Haber 7)



Bu haber 429 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,042 µs