En Sıcak Konular

Polisten halka sahte para uyarısı

18 Kasım 2008 14:57 tsi
Kurban Bayramı'nın da yaklaşmasıyla piyasaya yüklü miktarda sahte para sürüleceği istihbaratını alan polis kalpazanların peşine düştü.

Kurban Bayramı'nın da yaklaşmasıyla piyasaya yüklü miktarda sahte para sürüleceği istihbaratı üzerine denetimlerini sıklaştıran polis, vatandaşları tanımadıkları kişilerle para alışverişi yapmamaları için uyardı.

Manisa İl Emniyet Müdürü Adem Aydemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk Lirası'ndaki ''Yeni'' ibaresinin 1 Ocak 2009 tarihinden itibaren kalkacağını hatırlatarak, ''Kalpazanların ellerindeki son YTL'leri Kurban Bayramı'nı fırsat bilerek piyasaya yoğun olarak sokabilecekleri yönünde alınan istihbari bilgiler üzerine denetimlerimizi sıklaştırıyoruz'' dedi.

Vatandaşlara, tanımadıkları kişilerden yüklü miktarlarda para alışverişlerinde daha dikkatli olmalarını öneren Aydemir, şunları kaydetti:

''Vatandaşlarımız, alışveriş yaptıkları kişilerden şüphelendikleri takdirde 155'i arayarak, polisten yardım alsınlar. YTL dışında dolar, avro alışverişlerinde dikkatli olmalarını tavsiye ediyoruz. Yüklü miktarlarda alışverişleri tanımadıkları ile yapmamaya özen göstersinler. Vatandaşlarımız mümkün olduğu kadar 50 YTL ve aşağı miktarlarda para alışverişlerini tercih etsinler.''

Adem Aydemir, 2007 yılında Manisa'nın, Türkiye genelinde en çok sahte para vakalarının gerçekleştiği Antalya, Bursa, Konya, Kayseri, Eskişehir ve Mersin'in ardından 7. sırada yer aldığını belirtti.

Bu arada Yuntdağı bölgesindeki Küçükbelen köyünde hayvancılık yapan H.D'nin (50) sattığı hayvanlardan aldığı parayla banka şubesine giderek havale yaptırmak istediği sırada paranın sahte olduğunun anlaşılması üzerine, polis soruşturma başlattı.

Kurban Bayramı öncesinde köylüsü R.Y'ye (49) sattığı hayvanların karşılığında 3 bin YTL alan ve bunun 1500 YTL'si ile ile borçlarını kapatan H.D'nin, Manisa'ya gelerek, banka borçlarını havale yoluyla ödemeyi istemesi üzerine olayın ortaya çıktığı öğrenildi.

Polis, soruşturma sürdürüyor.

 

AA



Bu haber 416 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,058 µs