En Sıcak Konular

AKP Güneydoğu'da nasıl kazanacak?

2 Kasım 2008 11:07 tsi
AKP Güneydoğu'da nasıl kazanacak? AK Parti Güneydoğu illerinde nasıl seçim kazanacak? AK Parti Karabük Milletvekili Mustafa Ünal, "Partimizin hedefi, doğu illerimizde yaşayan vatandaşlarımızın gönlünü kazanmak ve onları sıcak şekilde kucaklamaktır" dedi. İşte ayrıntılar...

AK Parti Karabük Milletvekili Mustafa Ünal, "Partimizin hedefi, doğu illerimizde yaşayan vatandaşlarımızın gönlünü kazanmak ve onları sıcak şekilde kucaklamaktır" dedi.

Gelsenkirchen kentinde Almanya'da Yaşayan Karabüklüler Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen etkinliğe katılan Ünal, A.A muhabirine yaptığı açıklamada, gelecek seçimlerde AK Parti'nin hedefinin, Güneydoğu Bölgesindeki illerin belediyelerini demokratik kurallara uygun, o illerde yaşayan vatandaşların da gönlünü kazanarak oylarını etik bir şekilde almak olduğunu ifade etti.
Dünyada artık güçlerin birleşmeye başladığını, Avrupa ülkelerinin de AB çerçevesinde birleşmek istediklerini ifade eden Ünal, şöyle konuştu:
"Dünyaya 30 yıl sonra hakim olacak iki ya da üç büyük gücün ortaya çıkacağını düşünüyorum. Çin, Hindistan, Brezilya ve Amerika. Birliğini sağlayabilirse Avrupa da bir güç olarak ortaya çıkabilir. Birlik ve beraberliğini sağlayamayan, ayrılan, küçük devletlere bölünen ülkelerin şansı olmadığını hepimizin bilmesi gerekir.

İster istemez büyük güçler bundan sonra giderek azalan enerji kaynaklarından dolayı büyük sorunlar yaşayacak. Bu sorunları ancak güçlü ülkeler birlik içinde aşabilir."

Türkiye'de uzun süre ihmal edilmiş işlerin bulunduğunu belirten Ünal, şunları söyledi:
"Doğu ve Güney Doğu gerçekten ihmal edilmiş. Oralara yatırımlar yapılmamış. Bunların da nedenleri var. Bir GAP projesi. Başlayalı yıllar oldu, ancak bir türlü bitirilemedi. Güney Doğu'da okullar yapılmadı. Öğretmenler gönderilmedi. Gidenler de öldürüldü, kanı yerde kaldı. Başbakanın oralara gidişi sadece teröristlere karşı değil, terörizme karşı da mücadeledir. Orada terörizmin oluşturduğu birtakım korkuların ve yoklukların ortadan kaldırılması, oradaki vatandaşlarımıza Türkiye'nin sıcak kucağının açılması ve o vatandaşlarla kucaklaşmamız gerektiğini bildiğimiz için oraya ekonomik ve kültürel açıdan büyük önem veriyoruz."

Demokratik usullerle hukuk devletini benimsemiş bir parti olarak mücadele verdiklerini ifade eden Ünal, "Geriye baktığımızda sorunu başka yöntemlerle çözemedik. Çünkü gerekli yöntem ve usulleri denemedik. 1980'li yıllardan bu yana aynı yöntemlerle hareket edildi. AK Parti şimdi ekonomik, kültürel ve insani olarak bunu yapmaya çalışmakta. Biz biriz, beraberiz, ayrılmakla olmaz" diye konuştu.
 
AA

 



Bu haber 200 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,635 µs