En Sıcak Konular

İşte Obama'nın sahadaki rakipleri

18 Kasım 2008 11:05 tsi
İşte Obama'nın sahadaki rakipleri ABD'nin, lise basketbol şampiyonu, Barack Obama'nın rakibi bol.

Peki hangi bölgede onu terletmeye hazır hangi sportmen liderler var?

Bir atlet çevikliğiyle hareket eden, Hawaii’deki Punahou Lisesi’nde 1979’da basketbol şampiyonu olan ABD’nin yeni başkanı Barack Obama’nın temasta bulunacağı dünya liderleri arasında kendisi gibi sporcu geçmişi olan, bir kısmı bu faaliyetlerini halen sürdüren isimler var. İşte Obama’nın müstakbel spor arkadaşları...

Avrupa: Obama, sporun kendisi için keyiften çok zorunluluk olduğunu söyleyen Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ile koşuya çıkabilir. Geçen yıl Tour de France’ın Alpe d’Huez etabına katılan Danimarka Başbakanı Anders Fogh Rasmussen’le de bisiklete binebilir. Rusya Başbakanı Vladimir V. Putin’le aşık atmasıysa tavsiye edilemez. Judocu Putin, dövüş kabiliyetinin hâlâ yerinde olduğunu sergilemek için tişörtünü herkesin ortasında çıkarmaktan bile çekinmiyor zira... Ama 1972’nin Olimpik yelkencisi İspanya Kralı Juan Carlos’la bir tekne turu sakinleştirici bir deneyim olacaktır. Monaco’ya uzanıp, beş kez kar kızağı şampiyonu olan Prens Albert’le kızak yapabilir. Ama gerçek anlamda bir sportif deneyim için ikisi de kendisi gibi 40’larında olan İsviçre ve Karadağ başbakanları Fredrik Reinfeldt ve Milo Djukanovic’le basketbol oynayabilir.

Güney Amerika: Futbol meraklısı Bolivya Cumhurbaşkanı Evo Morales hâlâ arada bir top koşturuyor.

Kuzey Amerika: Eski yıldız beyzbol atıcısı Fidel Castro artık görev başında değil. Ancak Kanada Başbakanı Stephen Harper, buz hokeyi tutkusuyla meşhur.

Afrika: Obama’nın babasıyla aynı kabileden olan Kenya Başbakanı Raila Odinga’nın bir kulüpte futbol oynamışlığı var ancak artık 63’ünde ve sahalardan uzak. Bu bölgede en sıkı rakip, sıkı bir basketbolcu olan Tanzanya Cumhurbaşkanı Jakaya Kikwete.

Asya: Obama’yı Asya’da bölgenin Olimpiyat’a katılmış tek lideri Japonya Başbakanı Taro Aso bekliyor. Taze başbakan 1976 Montreal Olimpiyatı’nda ülkesini silah atıcılığında temsil etmişti. Türkiye’ye uğrarsa Kasımpaşa Spor Kulübü’nde 20 yıl meşin yuvarlağın peşinden koşmuş Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la yeşil sahada ter dökebilir. Obama’yı Dubai’de at yarışlarında büyük ödülleri toplayan atların sahibi Şeyh Muhammed bin Reşid el-Maktum bekliyor. Çin Cumhurbaşkanı Hu Jintao’nun masa tenisi, Başbakan Wen Jiabao’nun basketbolla arası iyi.

Okyanusya: Hawaii köklerine sahip Obama’nın okula gittiği Oahu’dan bile daha küçük olan Nauru Adası’nın Cumhurbaşkanı Marcus Stephen’ın ağırlık kaldırmada altın madalyaları var.

radikal



Bu haber 418 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,127 µs