-Video | " /> -Video | "/>

En Sıcak Konular

İşte Yalçın Küçük ve PKK-Video

18 Kasım 2008 10:28 tsi
İşte Yalçın Küçük ve PKK-Video PKK'nın eski yöneticilerinden Selim Çürükkaya'nın Yalçın Küçük hakkındaki sözlerini destekleyen görüntüler ortaya çıktı.

PKK'nın ilk kurulduğu yıllarda örgüt içinde önemli görevlerde bulunan Selim Çürükkaya, Yalçın Küçük hakkında daha önce de ortaya atılan iddialar ve görüntüleri destekler nitelikte tezler açıklamalar yaptı.

Selim Çürükkaya, Yalçın Küçük'ün, PKK içinde ne kadar etkili bir insan olduğunu anlattı. Çürükkaya, Öcalan'ın PKK içinde kendi iradesi olmadığını belirterek Ergenekon ne derse onu yaptığını öne sürmüştü.

Ergenekon ve PKK arasında önemli bağlantılar olduğunu iddia eden Selim Çürükkaya, bu bağlantıları sağlayan isimlerin başında Profesör Yalçın Küçük'ün geldiğini iddia etti.

Selim Çürükkaya'nın bu sözleri söylemesinin ardından ortaya çıkan video görüntüleri ise Yalçın Küçük hakkında yeni bir tartışmayı başlattı. Video görüntüleri ise Küçük'ün PKK etkinliklerinde yer alması ve orada yaptığı ilginç konuşmalarından oluşuyor.

KÜÇÜK'ÜN GÖREVİ

Yalçın Küçük'ün örgütte kendilerinden daha etkili olduğunu söyleyen PKK'nın kurucularından Selim Çürükkaya'nın sözleri şöyle; "Yalçın Küçük Öcalan'ın yanına gider gitmez Öcalan'ı yönlendirmeye başladı. Yalçın Küçük tek başına değildi. Bizden daha fazla yetkiliydi. Ben PKK'dan çıktığım zaman merkez komite üyeliği yaptım, basın temsilciliği yaptım ama Yalçın Küçük benden daha yetkiliydi. Yalçın Küçük Öcalan ile sürekli temas halindeydi. Ona ev tutulmuştu Paris'te. Yaptığı şey Öcalan'ın kitlesini yönlendirmekti"

Çürükkaya'nın bu sözleri ortaya çıkan bir görüntüyle de paralellik gösteriyor. Bu görüntüde Yalçın Küçük, 1992 yılında Almanya'nın Bonn şehrinde terör örgütü PKK'nın düzenlediği bir festivalde terör örgütü yandaşlarına seslenirken görülüyor. On binlerce PKK yandaşına hitap eden Küçük konuşmasına, "Hep yüksek olan insanın başı. Hep yükseklerdeki insanın başı. Başını kaldıran insanın başı. Budur güzel olandır diyorum. Bugün diyorum bugün diyorum… Dünyada en güzel baş Kürt başıdır. Çünkü Kürt başını kaldırıyor." diye başlamıştı.


DAĞDAKİLERE SELAM SÖYLÜYOR

Yeşil gömlek üzerine giydiği sarı-kırmızı yelekle, terör örgütü PKK'nın bayrağı altında dağdakilere seslenen Yalçın Küçük, "Selam baş kaldıran Kürde. Selam Kürdistan dağlarına. Selam Kürdistan dağlarındaki kardeşlerime. Selam kardeşime!" dedi.

Yalçın Küçük'ün bu sözleri üzerine Selim Çürükkaya şu yorumu yaptı: "Yalçın Küçük ve Öcalan aynı örgütün üyeleridir. Bazı kişiler bunu ben Türk halkının yararına yaptım diyebilir. Değil, sen terörü geliştirdin. Böyle olmasaydı PKK bir terör örgütü olarak böyle şey olabilir miydi? Niye siyasi bir örgüt olmasın ki? Kürtlerde siyasi mücadele verecek kafa yok mu? Vardır ama Ergenekon Kürt sorununun çok demokratik çok adil bir biçimde çözümüne karşı olduğu için olayı bir terör, kaos aracı haline getirdi. Örgütü ortalığı karıştırma örgütü haline getirdi"






Bu haber 6,098 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,406 µs