En Sıcak Konular

Korsanlar üste para verecek!

18 Kasım 2008 10:23 tsi
Korsanlar üste para verecek!  
Aden Körfezi’nde 20 mürettebatıyla kaderine terk edilen Mustafa Bey adlı Türk gemisi Somalili korsanları bile rahatsız etti.

Somali açıklarında fidye için kaçırılan Neslihan ve Karagöl adlı gemilerden sonra M/D Mustafa Bey isimli bir Türk gemisinin yakıtı bittiği için son bir yılda dünyanın en tehlikeli gemi nakliyat hattı haline gelen Aden Körfezi’nde 50 gündür mahsur kaldığı ortaya çıktı.

‘ÖLMEK ÜZEREYİZ’

27 eylülde Karaçi Limanı’ndan çimento yükleyen Safir Denizcilik’e ait M/D Mustafa Bey adlı Panama bandıralı gemi borçları olduğu için Etiyopya’ya yakınındaki Cibuti Limanı’na giremedi. Yakıtı biten gemi 8’i Türk 12’si Pakistan uyruklu 20 mürettebatıyla korsanların cirit attığı Aden Körfezi’nde mahsur kaldı. star 50 gündür denizin ortasında kalan geminin mürettebatına ulaşmayı başardı. Kaptan Ahmet Şür ‘Ölmek üzereyiz. 24 saat korsan nöbeti tutuyoruz. Fransa bayraklı NATO gemileri yardım için astığımız pankartları umursamıyorlar. Elektrik, su ve yakıtımız yok. Balık tutarak yaşamaya çalışıyoruz. Yağmur yağarsa suyunu biriktirerek içiyoruz. Gemi satışa çıkartıldığı için sahipleri bizimle ilgilenmiyor, yardım bekliyoruz’ dedi.

‘PSİKOLOJİLERİ BOZUK’

MAKİNE personeli Ali Emrah İnan da ‘Tamamen terk edildik. Korsanlar mağdur olduğumuzu anladıkları için bize saldırmadılar’ diye konuştu. Safir Denizcilik’in yetkilileri ise ‘Üzerinde 1 milyon dolarlık çimento olan gemimiz uzun süredir limana giremiyor. Bu sürede gemideki arkadaşlarımızın psikolojileri bozulmuş. Gemide birbirlerine girmişler hatta gönderdiğimiz 15 bin dolarlık kumanyayı denize atmışlar. Umarım en kısa zamanda gemimiz limana yanaştırılacak’ iddasında bulundu.

Pazarlıklar iki ayda sonuç verecek

Yemen açıklarında beş gün önce Somalili korsanlar tarafından kaçırılan Türk bayraklı Karagöl gemisiyle ilgili fidye görüşmeleri bugün başlıyor.

Geminin ait olduğu denizcilik şirketinin ortağı Milletvekili Hasan Kemal Yardımcı ‘Fidye sigorta şirketi tarafından ödenecek’ dedi. Neslihan’ın ait olduğu şirketin avukatı Fehmi Ülgener ise ‘Korsanlarla görüşmeler devam ediyor. 55 veya 60 gün içerisinde sonuç alacağımızı düşünüyoruz’ diye konuştu.

star



Bu haber 680 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,697 µs