'Okyanus'ta üçüncü dalga | " /> 'Okyanus'ta üçüncü dalga | "/>

En Sıcak Konular

'Okyanus'ta üçüncü dalga

18 Kasım 2008 08:29 tsi
'Okyanus'ta üçüncü dalga Devlet ihalelerini hedef alan 'Okyanus Grubu'na dün 3. dalga operasyon düzenlendi. Rektör ihale çetesini yönetmekle suçlanıyor...

Selçuk Üniversitesi Rektörü Okudan'la birlikte başhekim ve vakıflar bölge müdürünün de aralarında bulunduğu 36 kişi gözaltında. Rektör, çeteyi yönetmekle suçlanıyor. Fesat karıştırılan ihalelerin bedeli ise 400 milyon YTL. 
 
Konya Emniyeti, daha önce iki kez baskın yaptığı Okyanus Şirketler Grubu'na dün 3. dalga operasyonu gerçekleştirdi. 8 ildeki eşzamanlı operasyonda, aralarında Selçuk Üniversitesi Rektörü Süleyman Okudan ve üst düzey bürokratların da bulunduğu 36 kişi gözaltına alındı. Yöneltilen suçlamalar, ortaya çıkarılan çetenin boyutlarını gözler önüne serdi. Okyanus Grubu'nun tehdit ve rüşvet yoluyla aldığı ihalelerin bedelinin 400 milyon YTL'yi bulduğu belirtiliyor. Rektör, 'çıkar amaçlı suç örgütünü yönetmek, rüşvet almak, ihaleye fesat karıştırmak ve adil yargılamayı etkilemek'le suçlanıyor. Diğer şüpheliler de örgütün üyeleri arasında gösteriliyor. Konya Numune Hastanesi Başhekimi Rıza Sarıbabıtçı, Vakıflar Bölge Müdürü İbrahim Genç ile birlikte Selçuk, Dumlupınar, Afyon Kocatepe üniversitelerinde görev yapan hastane müdürleri ve daire başkanları gözaltına alınanlar arasında bulunuyor. Çetenin, kamu kurumlarının yemek, görüntüleme, medikal ve güvenlik ihalelerini aldığı belirlenirken, en dikkat çekici örneği Selçuk Üniversitesi oluşturdu. Rektörlükte ikinci dönemini geçiren Okudan, bütün ihaleleri Okyanus Grubu'na vermiş.

Konya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Konya, Afyonkarahisar ve Kütahya'da üniversite ve kamu kurumlarının yemek, görüntüleme, medikal ve güvenlik ihalelerini alan Okyanus Şirketler Grubu'nun faaliyetlerini takibe aldı. İki yıl süren istihbarat ve teknik takibin ardından Konya polisi, daha önce gruba yönelik iki operasyon düzenledi. Operasyonun 3. dalgası ise dün sabah geldi. Konya, Kütahya, Afyonkarahisar, Adıyaman, Malatya, Adana, Ankara, Kahramanmaraş ve Karaman'da eşzamanlı operasyon başlatan Konya polisi, rüşvet almak, çıkar amaçlı suç örgütü yönetmek ve adil yargılamayı etkilemek gibi iddialarla Selçuk Üniversitesi Rektörü Süleyman Okudan, Konya Numune Hastanesi Başhekimi Rıza Sarıbabıtçı ve Konya Vakıflar Bölge Müdürü İbrahim Genç ile Selçuk, Dumlupınar, Afyon Kocatepe üniversitelerinde görev yapan hastane müdürleri ve daire başkanlarının aralarında bulunduğu 36 kişiyi gözaltına aldı. Sabah saatlerinde sağlık kontrolünden geçirilmek üzere Konya Numune Hastanesi'ne getirilen şüpheliler, daha sonra ifadeleri alınmak üzere Konya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Rektör Okudan ve hastane başhekimlerinin sorguları kaçakçılıkla mücadele şubesinde yapılıyor.

Okyanus Grubu, üç operasyonla çöktü

Okyanus Grubu'na yönelik ilk operasyon bu yılın nisan ayında yapılmıştı. Polis, operasyon kapsamında Meram Tıp Fakültesi'nde de arama yaparak, bilgisayarları incelemek üzere almıştı. Gruba yönelik 'Final' adı verilen ikinci operasyon ise eylül ayında yapıldı. 47 kişinin gözaltına alındığı operasyonda Okyanus Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Nusret Argun, eski SGK Başmüfettişi ve Atatürkçü Düşünce Derneği Konya Şube Başkanı Arif Aytürek ile Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Başmüdürü Mustafa Mete'nin de bulunduğu 21 kişi, çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanmıştı. 'Çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, suç örgütünü yönetmek, ihaleye fesat karıştırmak' gibi suçlardan tutuklanan ADD Başkanı Arif Aytürk'ün para karşılığında rakip firmalarla ilgili bilgileri Okyanus Grubu'na sızdırdığı ortaya çıkmıştı.

Selçuk Üniversitesi rektörlüğünde ikinci dönemi

Tıp profesörü olan Süleyman Okudan, 13 Kasım 2003 tarihinde Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından Selçuk Üniversitesi'ne rektör olarak atandı. Selçuk Üniversitesi rektörlüğüne ikinci kez aday olan Prof. Dr. Süleyman Okudan, rektör seçimlerinde kullanılan bin 225 oyun 746'sını alarak Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e sunulan listenin başında yer aldı. 26 Aralık 2007 tarihinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından Selçuk Üniversitesi rektörlüğüne yeniden atanan Süleyman Okudan döneminde üniversitenin bütün fakültelerindeki güvenlik, yemek, görüntüleme, medikal ihalelerini, operasyon düzenlenen Okyanus Şirketler Grubu aldı. Okudan, evli ve iki çocuk babası.
 
zaman



Bu haber 391 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,287 µs