En Sıcak Konular

CHP'li vekilden en radikal öneri

17 Kasım 2008 20:04 tsi
CHP Gaziantep Milletvekili Ağyüz, ekonomik krizin halkla birlikte hissedilmesi ve yaşanması amacıyla milletvekili maşlarının yarı yarıya azaltılmasını önerdi.

CHP'li Ağyüz'ün bu önerisine milletvekillerinden farklı tepkiler geldi.

TBMM'de yazılı bir açıklama yapan Yaşar Ağyüz, ekonomik krizi dar gelirli vatandaşların üzerine yığan Maliye Bakanlığı'nın, krize karşı alınabilecek tedbileri gözardı ettiğini ifade etti. Krize karşı tasarrufu öneren ve tasarrufa devlet kurumlarından başlanmasını isteyen Ağyüz, Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık ödeneklerinin azaltılması gerektiğini dile getirdi.

Belediyelerin lüks reklam harcamaları ile kamuya lüks araç alımı ve kiralanmasından vazgeçilmesini talep eden CHP'li Ağyüz, kamuya ait KİT'lerin yönetim kurulu üyelerinin maaşlarının yarı yarıya düşürülmesini istedi. Ağyüz açıklamasında, "Ekonomik krizi halkla birlikte duymak ve yaşamak istiyorsak, kriz sürecinde milletvekili maaşları yarı yarıya düşürülmelidir" dedi. Çiftçiye, esnafa ve kredi kartı mağdurlarına gerekli kolaylıkları içeren paketlerin zaman geçirilmeden açıklanması gerektiğini belirten Ağyüz, krizden çıkışın ancak yolsuzlukların önlenmesiyle mümkün olabileceğini kaydetti.

MİLLETVEKİLLERİNDEN FARKLI TEPKİLER

CHP'li Ağyüz'ün 'milletvekili maaşları yarı yarıya düşürülsün' önerisine milletvekillerinden farklı tepkiler geldi. AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar, kendisinin milletvekili maaşıyla geçinen biri olduğunu belirterek, "Benim maaşım çok şükür bana yetiyor. O arkadaş maaşını dağırtmak istiyorsa, yarısını değil tamamını dağıtabilir. O arkadaşın durumu herhalde çok iyi." şeklinde konuştu.

Ağyüz'e kendi partili arkadaşlarından da destek gelmedi. CHP Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ünlütepe, milletvekili maaşlarının yarıya indirilmesinin, ekonomik krizin önlenmesine bir katkı sağlamayacağını söyledi. Ünlütepe, bunun yerine daha ciddi tedbirlerin alınması gerektiğini kaydetti.

CHP Edirne Milletvekili Rasim Çakır, "Bence çok spekülatif bir yaklaşım. Oportünistçe bir yorum." dedi.

DTP Diyarbakır Milletvekili Akın Birdal, milletvekillerinin halkla her şeyi paylaşması gerektiğini ifade ederek, "Küresel mali kirizin ekonomik ve sosyal hayatımıza gerçekten etkileri neyse, bunu paylaşmak gerekiyor." dedi. Akın Birdal, CHP'lilerin bunu Meclis gündemine getirmesi durumunda bir Meclis araştırmasıyla, ekonomik krizin halkla birlike nasıl yaşabileceği ve ne gibi önlemlerin alınabileceğinin değerlendirilebileceğini söyledi.

cihan



Bu haber 569 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,139 µs