En Sıcak Konular

Palin hedef gösterdi, Obama'ya tehdit arttı

17 Kasım 2008 18:55 tsi
Palin hedef gösterdi, Obama'ya tehdit arttı
Palin'in, Obama'nın yurtseverliğini tartışmaya açması, yeni başkana yönelik saldırı planlarının artmasına da yol açtı.

Gizli servis ajanlarının seçim kampanyasının son haftalarında ifşa ettiğine göre Sarah Palin'in, Barack Obama'nın yurtseverliğine yönelik saldırısı, müstakbel başkana karşı ölüm tehditlerinin artmasına yol açtı.

William Ayers gibi 1960'ların radikalleriyle ilişkisinden dolayı "Obama'nın teröristlerle sarmaş dolaş olduğu" suçlamasını yapan Sarah Palin, şimşekleri üzerine çekti.

Palin'in Obama saldırıları, öyle bir linç atmosferi doğurdu ki, Palin'in mitinglerinde, Obama aleyhinde "terörist", "onu öldür" şeklinde çığlıklar atılmaya başlandı ve nihayet McCain seçim karargahı "söylemini yumuşat" talimatını verdi.

İngiltere'de yayınlanan The Telegraph gazetesinin haberine göre, Palin'in demagog tonu, beyazların üstün olduğuna inananları kasıtsız da olsa çoktan yüreklendirdi.

Gizli servis, Ekim ayı ortalarında, Obama ailesini uyararak Demokrat adaya yönelik ölüm tehditlerinde dramatik bir artış olduğunu, artışların Palin'in saldırısıyla aynı zamana geldiğini kaydetti. Gazeteye göre, Barack Obama'nın eşi Michelle Obama, bu ikaz sonrası, kampanya danışmanlarından Valeria Jarrett'e dönerek şunları söyledi: "İnsanları bizden nefret ettirmeye niçin çalışıyorlar?"

Palin, Obama'nın dört yıllık dönemi sonunda rakibi olmaya çoktan hazırlanmaya başladı bile ama seçim kampanyası hakkında Newsweek dergisinde yayınlanan bir haberde yer alan bu ifşaatların, Sarah Palin'in gelecekteki başkanlık düşüne zarar vermesi de muhtemel.

Obama'ya yönelik ölüm tehditlerindeki artışın detayları, güvenlik ve istihbarat şirketi Stratfor'un geçen hafta yayınladığı bir raporda da yer aldı. Obama'nın ırkçı saldırı riski altındaki bir hedef olduğunu belirten raporda şu ifadeler yer alıyor: "Obama'ya karşı iki suikast planı seçim kampanyası döneminde ortaya çıkarıldı; başka planlar hakkında tahkikat halen yürütülüyor. Federal otoritelerin başkan Obama'ya karşı beyaz ırkçıların daha pek çok saldırı planlarını ortaya çıkarmaları beklenebilir."

dunyabulteni



Bu haber 472 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,270 µs