En Sıcak Konular

Savcıdan Başbuğ hakkında suç duyurusu!

17 Kasım 2008 18:22 tsi
Savcıdan Başbuğ hakkında suç duyurusu!
Yazdığı kitaplar ve derin devletle ilgili sözleri ile gündem olan olay eski savcı Gültekin Avcı, Genelkurmay Başkanı hakkında suç duyurusunda bulundu.

Eski Cumhuriyet Başsavcısı Gültekin Avcı, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ hakkında 28 Şubat sürecinin arkasında olduğunu belirtmesi nedeniyle İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Haber 7'ye açıklama yapan Avcı, Başbuğ'un demokratik düzene yapılan müdahaleye alenen destek verdiğini söyledi.

Görevdeyken yazdığı kitaplar ve derin devlete karşı sert açıklamalarıyla olay olan Şemdinli Savcısı Ferhat Sarıkaya’nın görevden alınmasından sonra istifa eden Gültekin Avcı, Org. Başbuğ’un  illegal askeri müdahalelere tarafgirlik ve övücülük yaptığını öne sürerek 5237 sayılı Türk Ceza Kanu’nun 215. maddesine göre cezalandırmasını talep etti.

Avcı Org. İlker Başbuğ’un, Genelkurmay Başkanlığı görevine geldikten sonra 16 ve 17 Eylül 2008’de basın mensupları ile yaptığı toplantıda sarf ettiği sözlerden dolayı yargılanmasını istiyor. Başbuğ’un medyaya da yansıyan, “… Dolayısıyla biz elbette 28 Şubat düşüncesinin, çizgisinin arkasındayız. Bunda bir tereddüt yok. 28 Şubat sürecinde bazı uygulamalarda hatalar olmuş mudur? O ayrı bir konu.” sözleri ile post modern darbe sürecine sahip çıktığını belirten Avcı, Anayasa’da Başbakan’a bağlı olan Genelkurmay Başkanlığı’nın, sivil toplumu ilgilendiren sosyal ve siyasal konulara müdahale, aktivite gösterme gibi bir yetki ve görevi bulunmadığına dikkat çekti.

Anayasanın 2. maddesinde Türkiye’nin demokratik yapısı açıkça vurgulandığını belirten Gültekin Avcı şöyle konuştu: “28 Şubat süreci de demokratik geleneğin lanetlediği, milletin yüz çevirdiği, hukuk ve demokrasinin katledildiği bir süreçtir. Zira Cumhuriyetin yapısının demokratik olduğu Anayasada belirtilmişken, komitacı ve illegal askeri işgüzarlıklarla, ‘koruma ve kollama sendromunun getirdiği durumdan vazife çıkarma patolojisiyle’ hukuku ve demokrasiyi kesintiye uğratmak, seçilmiş bir siyasal iktidarı tasfiye etmek ciddi bir suçtur. Zira demokratik hukuk sistemi kendisini koruyacak hukuki mevzuatı ve ilgili norm ve kuruluşları tesis etmiş durumdadır.”

11 yıl önce yaşanan 28 Şubat hadisesinin, yürürlükten kaldırılan 765 sayılı TCK.147 ve şu an yürürlükte bulunan 5237 sayılı TCK. 311 ve 312. maddelere göre açıkça suç olduğuna belirten Avcı, 28 Şubat askeri müdahalesini gerçekleştirenlerin ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılması gerektiğini savundu.




Bu haber 716 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,560 µs