Danıştay'ı çözecek 5 şifre | " /> Danıştay'ı çözecek 5 şifre | "/>

En Sıcak Konular

Danıştay'ı çözecek 5 şifre

17 Kasım 2008 15:10 tsi
Danıştay'ı çözecek 5 şifre Ergenekon Terör Örgütü soruşturmasının kilit sorgulaması Salı günü gerçekleştirilecek.

Danıştay saldırısının azmettiricisi olduğu ileri sürülen Muzaffer Tekin'in çapraz sorguya alınacağı duruşma için, mahkemenin Danıştay saldırısını çözmek için 5 konuda çalışma yaptığı öğrenildi.

Alparslan Arslan, Tansel Çölaşan ve OYAK yetkilileri Silivri'de ifade verebilir…

1- Alparslan Arslan'ın mahkemeye ifade vermesi isteniyor…

2- Tekin ve Arslan arasında geçen telefon konuşmalarının incelenmesi talep ediliyor…

3- Saldırıdan önce bozulduğu iddia edilen kameraların kayıtlarının incelenmesi isteniyor…

4- Tansel Çölaşan duruşmaya çağrılıp, Arslan'ın sözleri ile ilgili ifadesi alınacak.

5- Emin Gürses'in, “20'şer nin dolar aldıklarını” söylediği kişinin kim olduğu araştırılacak…

Duruşmada; Danıştay'a silahlı saldırı düzenleyen Alparslan Arslan'ın azmettiricisi olduğu ileri sürülen Ergenekon tutuklusu eski Yüzbaşı Muzaffer Tekin, Mahkeme Başkanı Köksal Şengül, Ergenekon savcıları ve sanık avukatları tarafından çapraz sorguya alınacak. Söz konusu sorguda, Danıştay saldırısına ilişkin ilginç ipuçlarına ulaşılması bekleniyor.
Bu arada, mahkemenin Danıştay saldırısını çözmek için 5 konuda çalışma yaptığı öğrenildi.

1- ALPARSLAN ARSLAN, MAHKEMEYE ÇAĞRILMALI

Danıştay saldırganı Alparslan Arslan'ın, Silivri'de görülen Ergenekon davasına çağrılıp ifade vermesi, Ergenekon Terör Örgütü - Danıştay saldırısı arasındaki bağlantıyı gözler önüne serecek.
Alparslan Arslan'ın babası İdris Arslan, Danıştay cinayetinin ardından şunları söylemişti; "Oğlum, Muzaffer Tekin'le tanıştıktan sonra çok değişti. Onunla birlikte Vatansever Kuvvetler Güç Birliği Hareketi'ne gidip gelmeye, toplantılarına katılmaya başladı. Alparslan'ın arkadaşlarıyla da zaman zaman konuşuyordum. Oğlum, Muzaffer Tekin'in kontrolü ve yönlendirmesi altındaydı. Alparslan'ın değişik tehditlerle korkutularak bu eylemde kullanıldığını düşünüyorum. Oğlumun yakın çevresinden Muzaffer Tekin'in emekli bir paşa ile ilişkide olduğunu duyuyordum."

2- TEKİN, ALPARSLAN ARSLAN'LA TELEFONLA NE KONUŞTU?

Eski Yüzbaşı Muzaffer Tekin'in, Alparslan Arslan'la telefon görüşmeleri yaptığı belirlenmişti. Ergenekon davasına bakan mahkemenin, Muzaffer Tekin'in Alparslan Arslan'la hangi tarihlerde ne konuştuğuna ilişkin telefon kayıtlarını talep etmesi halinde, saldırıya ilişkin somut veriler ortaya çıkacak.

3- KAMERALAR SALDIRIDAN BİR GÜN ÖNCE NASIL BOZULDU?

Danıştay girişindeki görüntü kayıt sisteminin silahlı saldırıdan bir gün önce arızalandığı ortaya çıkmıştı. Danıştay 2. Dairesi'ne yönelik saldırının ardından yapılan inceleme sonucu, Danıştay girişinde bulunan görüntü kayıt sisteminin saldırıdan bir gün önce, 16 Mayıs Salı günü saat 16.00'da arızalandığı saptanmıştı. Yetkililer, arıza nedeniyle bilgisayarın hard diskindeki önceki kayıtların da silindiğini açıklamıştı.
Mahkemenin, bilirkişi tayin ederek kayıtların silinip silinemeyeceğini, silinmiş olsa dahi bazı verilerin kurtarılıp kurtarılamayacağını araştırması, konu hakkında Danıştay'ın güvenlik sistem yüklenici firması olan OYAK yetkililerin ifadelerinin alınması, Danıştay saldırısındaki, ‘Görüntü kaydı yok' açıklamasını çözecek.

4- TANSEL ÇÖLAŞAN, ARSLAN'IN SÖZLERİNİ NASIL DUYDU?

Dönemin Danıştay Başkan Vekili Tansel Çölaşan, Danıştay saldırısının hemen ardından saldırganın, ‘tekbir getirdiği' yönünde açıklama yapmış ancak bu iddiasının doğru olmadığı ortaya çıkmıştı. Gazeteci Emin Çölaşan'ın eşi Tansel Çölaşan, Arslan'ın 2. Daire Başkanı Mustafa Birden'in odasına girerken tekbir getirdiğini, ateş ederken de, “Allah'ın elçisiyiz, askeriyiz, türban kararının cezasını çekeceksiniz” dediğini söylemişti.
Saldırıda el bileğinden yaralanan üye Ayfer Özdemir, saldırganın olay sırasında tekbir getirmediğini, sessiz bir şekilde sırayla herkese ateş ettiğini açıklamıştı.
Ergenekon davasına bakan mahkemenin, Tansel Çölaşan'ı Silivri'deki davaya çağırıp, Alparslan Arslan'ın sözlerini nasıl duyduğunu sorgulaması da, davanın seyrini değiştirebilir.

5) EMİN GÜRSES'İN İTİRAFLARI:

Ergenekon tutuklusu Doç. Dr. Emin Gürses'in gözaltına alınmadan önce yaptığı telefon görüşmelerinde Cumhuriyet gazetesinin bombalanması ve Danıştay saldırılarına ilişkin tuhaf itiraflarda bulunmuştu.
Gürses'in emniyette ifadesinde de gündeme gelen Danıştay ve Cumhuriyet gazetesi saldırıları ile ilgili şu cümleler dikkat çekti: “Cumhuriyet gazetesine bomba atan, Danıştay'a gidip bomba atan ekiplerin bir ucu burada; Üsküdar'da bulundu. Çocuklar dediler ki; 'Biz gelip ifade verelim.' Bize 20'şer bin dolar para teklif ettiler diye savcı ifadelerini almadı ya.”
Emin Gürses'in, ifade ettiği Üsküdar'daki kişinin kim olduğunun araştırılması da, söz konusu saldırıya ışık tutacak. -VAKİT



Bu haber 408 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,912 µs