En Sıcak Konular

CHP'li vekilin Başbuğ'dan tuhaf isteği

17 Kasım 2008 15:07 tsi
CHP'li vekilin Başbuğ'dan tuhaf isteği Org.Başbuğ'un göreve geldikten sonra Ergenekon soruşturmasında tutuklanan emekli orgeneralleri ziyaret ettirmesi CHP'yi memnun etti ancak tatmin etmedi.

Daha önce de dönemin Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt ile 'K.Irak'tan neden erken çıktınız?' polemiğine giren CHP, bu kez de İlker Başbuğ'u 'Emekli paşalara neden sahip çıkmıyorsunuz?' diye eleştirdi.

"DARBELERDEN ZARAR GÖRDÜK AMA.."

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Milli Savunma Bakanlığının 2009 yılı bütçesinin görüşmelerinde söz alan CHP Genel Saymanı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Özyürek, darbelerden en çok zarar gören partinin CHP olduğunu, ama buna rağmen, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) tüzel kişiliğine her zaman saygı gösterdiklerini söyledi.

AKTÜTÜN KARAKOLUNA SALDIRI

Özyürek, Aktütün karakoluna yönelik saldırının ardından, ''ödenek yokluğu nedeniyle karakolun yerinin değiştirilemediği'' şeklinde yaşanan tartışmalara değinerek, konunun hala açıklığa kavuşmadığı, Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Hasan Iğsız ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın yaptıkları açıklamaların farklılık taşıdığını söyledi.

Ergenekon davasında, Türk Silahlı Kuvvetlerinin eski 2 komutanının tutuklandığını anımsatan Özyürek, suç işleyen birisinin, rütbesi ve unvanı ne olursa olsun cezasını çekmesi gerektiğini belirtti.

'LAF OLSUN ZİYARETİ'NİN ARKASI GELMEDİ

Özyürek, TSK'ya 40 yıldan fazla hizmet eden insanlara da yargıya saygı çerçevesinde bir vefa duygusunun gösterilmesinin yerinde olacağını ifade ederek, bunun yapılmadığını savundu. Özyürek, ''Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un, bu görevine seçilmesinden sonra, 'laf olsun' diye bir nezaket ziyareti yapılmış ama arkası getirilmemiştir. Bu son derece önemlidir'' dedi.

TSK'nın, her zaman her türlü tartışmanın dışında tutulmasını ve yıpratılmaması gerektiğini ifade ettiklerini belirten Özyürek, bazı çevrelerin bunu, ''CHP, Türk Silahlı Kuvvetleri üzerinden siyaset yapıyor'' şeklinde değerlendirdiklerini söyledi. Özyürek, ''Her darbede en çok zarar gören partiyiz. 12 Mart'ta da 12 Eylül'de en çok zararı CHP görmüştür. Buna rağmen, TSK'nın tüzel kişiliğine her zaman saygı gösterdik'' diye konuştu.

"TSK YIPRATILIYOR"

Özyürek, son zamanlarda içeriden ve dışarıdan TSK'yı yıpratmaya dönük saldırılar olduğunu, bazı gazetelere yapılan servis sonucu, ''akıl almaz suçlamaların'' gündeme getirildiğini ve ''TSK, terörle mücadele görevini yapamıyor. Haber aldığı saldırıları bile önleyemiyor'' şeklinde değerlendirmeler yapıldığını anımsattı. Bunlara, zaman zaman Genelkurmay Başkanı'nın, yanıt verdiğini belirten Özyürek, ''Bu konularda Genelkurmay Başkanı'nın konuşmasına gerek olmadan, Milli Savunma Bakanı ve Başbakan'ın gerekli savunmayı yapması gerektiğini düşünüyorum. TSK, günlük tartışmaların dışında tutulmalı ama o camiayı rahatsız eden saldırılara karşı da siyasetçiler görevini zamanında yapmalı'' dedi.

Özyürek, bedelli askerliğin düşünülüp düşünülmediğini de sordu.

AA



Bu haber 340 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,385 µs