En Sıcak Konular

Kalifornia'da olağanüstü hal

17 Kasım 2008 11:16 tsi
Los Angeles'ı üç gündür saran alevler nedeniyle Kaliforniya'da olağanüstü hal ilan edildi. Şiddetli rüzgâr nedeniyle yangın kontrol altına alınamıyor..

ABD'nin güneyinde 3 gündür süren ve zenginlerin evlerini tehlike altına alan yangın bir türlü durdurulamıyor. Los Angeles kenti yakınlarında başlayan ve nedeni bilinmeyen yangın, yüzlerce evin kül olmasına yol açtı. Yangınlar nedeniyle Kaliforniya eyaletinde 30 bin kişi evlerinden tahliye edildi, 20 kişi de yaralandı. Kaliforniya Valisi Arnold Schwarzenegger, Los Angeles kentinde olağanüstü hal ilan ederek bölgeye bir süre elektrik verilemeyebileceğini kaydetti. Vali Schwarzenegger, bölgeye takviye kuvvet gönderileceğini de açıkladı. Yanan ev sayısının ise 600 civarında olduğu tahmin ediliyor.

ŞEHRE GİDEN YOLLAR KAPALI
İtfaiye yetkilileri, alevlerin bir türlü kontrol edilemediğini ve bir yangın sönerken diğerinin başladığını açıkladı. Bir yetkili de durumun vehametini, "15 metreyi bulan alevler var. Su püskürtme borularımız yeterli olmuyor" sözleriyle tanımladı. Bir hektara yakın alanı kül eden yangın nedeniyle Los Angeles kentine giden birçok yol kapatılmak zorunda kaldı. Kentin Belediye Başkanı Antonio Villaraigosa, yangının neden çıktığını bilmediklerini, ancak hızı saatte 120 kilometreyi bulan rüzgâr nedeniyle önünü alamadıklarını dile getirdi. Hastane görevlileri de havalandırma sistemine duman dolması nedeniyle acil hastaları başka bölümlere taşıma kararı aldı.

MARATON DA İPTAL EDİLDİ
Los Angeles kenti yöneticileri, yangınlar nedeniyle ortaya çıkan sis ve küllerin insan sağlığına zarar vereceğini belirterek, dün yapılması planlanan maratonu iptal ettiğini açıkladı. Yarışı organize edenler, 8 bin kişinin katılması beklenen maratonun sağlık ve aynı zamanda güvenlik sorunu yaratabileceğini belirttiler. Organizatörlerden John Parks, "Gerçekten riskli bir durum var. Küller sürekli uçuşuyor. Yarışı birkaç günlüğüne erteledik" dedi.



Bu haber 506 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,615 µs