En Sıcak Konular

Ak Partili vekilin Öcalan itirafı

16 Kasım 2008 17:42 tsi
Ak Partili vekilin Öcalan itirafı
AK Parti Diyarbakır Milletvekili Abdurrahman Kurt Öcalan'la ilgili bakın nasıl bir itirafta bulundu? TBMM İnsan Hakları Komisyonu Sözcüsü AK Parti Diyarbakır Milletvekili Kurt kötü muameleyi incelemek için İmralı'ya gitmeye hazırlanıyorlarmış ancak ...

Öcalan, ‘abartıyorlar’ deyince İmralı’ya gitmekten vazgeçmişler... TBMM İnsan Hakları Komisyonu sözcüsü AK Parti Diyarbakır Mlletvekili Abdurahman Kurt, kötü muamele gördüğü iddia edilen PKK elebaşı Abdullah Öcalan’ın durumunu incelemek için komisyon olarak İmralı adasına gitme kararı aldıklarını, ancak CHP ve MHP’li üyenin sonradan vazgeçtiğini söyledi.

ÖCALAN  "ABARTIYORLAR" DEDİ

Kurt, daha sonra Avukatları ile görüşen Öcalan’ın konunun abartıldığını söylemesi ve Adalet Bakanı'nın açıklamalarından sonra İmralı'ya gitmekten vazgeçtiklerini belirtti.

CHP VE MHP VAZGEÇTİ

AKP Diyarbakır İl binasında AKP’nin Siyaset Akademisi toplantısı sırasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Abdurahman Kurt, Abdullah Öcalan’a İmralı'da kötü muamele iddiası üzerine, komisyon olarak inceleme yapmak için İmralı'ya gitme kararı aldıklarını belirterek şunları söyledi:

“Her seçim arafesinde, her kritik dönemde İmralı ile ilgili iddialar spekülasyonlar ortaya atılıyor. Komisyon olarak bu iddialar üzerine durumu tespit etmek için oraya gitmeyi tartıştık ve gitmeye karar verdik. Ancak, komisyonun MHP ve CHP’li üyeleri, sanırım parti genel merkezleri ile yaptıkları görüşmeden sonra gitmekten vazgeçtiler.

AVRUPA'DAN HEYETLER GİTMİŞ

O süreçte de Adalet Bakanı'nın konu ile ilgili açıklaması ve Abdullah Öcalan’ın avukatlarına söylediği, ‘Abartıyorlar’ sözlerinden sonra gitmekten vazgeçtik. Oraya gitmenin yararlı olacağını düşündüğümüz için gitmek istiyorduk. Çünkü Avrupa’dan bazı heyetler ve geçmişte önemli mevkilerde bulunan bazı kişilerin İmralı'ya gittiğini ve Öcalan’la görüştüğünü sonradan öğrendik. Onlar gidiyorsa biz niye gitmeyelim.”

Yerel seçim ile ilgili bir soruya da yanıt veren AKP Diyarbakır Milletvekili Abdurahman Kurt, seçimin bir rekabet ortamı yarattığını, öncelikle barış içinde bir yarıştan yana olduklarını söyledi. Kurt, seçim sonrasında kaybeden bir tarafın olmaması gerektiğini dekaydederek, “Biz bir ideolojinin kalesi değil, insanların iradesinin hakim olduğu bir kalede kendimizi tanıtmak isteriz” dedi.

gazeteoku



Bu haber 674 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,668 µs