İstanbul için sürpriz aday! | " /> İstanbul için sürpriz aday! | "/>

En Sıcak Konular

MHP'de İstanbul için sürpriz aday!

16 Kasım 2008 14:21 tsi
MHP'de İstanbul için sürpriz aday! Yerel seçimlere hazırlanan MHP de adaylar yavaş yavaş netleşiyor. Ankara ve İzmir adayını netleştiren MHP, İstanbul için de iddialı bir isim arıyor. MHP'nin İstanbul adayı için sürpriz bir kişinin ismi geçmeye başladı. İşte o isim...

İzmir’de il başkanı Musavvat Dervişoğlu, Ankara’da ise Beypazarı Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı aday göstermeye hazırlanan MHP, İstanbul için de iddialı isim arayışını sürdürüyor. İstanbul’da Haluk Ulusoy’un ismi aday olarak geçerken MHP Genel Başkan Yardımcısı Metin Çobanoğlu, sürpriz isimlerin gündeme gelebileceğini bildirdi.

MHP'den aday olmak isteyenler için tanınan süre 14 Kasım Cuma günü dolarken, aday isimlerinin de Aralık ayının ortalarında netleşeceği kaydedildi. Ön Değerlendirme Komisyonu’nca değerlendirmeye alınacak adaylar da ‘MHP’nin ilke, politika ve hedefleri ile uyumu, temsil kabiliyeti, yerel sorunlara ve çözümlerine ilişkin projeleri, eğitim durumu’ dikkate alınacak. Adayın ‘şaibesiz olması’ ise en büyük kriter olacak.

Önümüzdeki yıl Mart ayında yapılacak yerel seçimlere iddialı hazırlanan ve tüm il ve ilçelerde seçime girmeyi planlayan MHP’de aday belirleme çalışmaları sürüyor. Yerel seçimlerde MHP’den belediye başkanı, belediye meclis üyesi ve il genel meclis üyesi olmak isteyenler için başvuru süresi 14 Kasım Cuma günü dolarken, aday adaylarının listeleri de 21 Kasım’a kadar MHP Genel Merkezi’ne ulaştırılacak. Aday adayları listesi daha sonra da genel merkez tarafından oluşturulan Ön Değerlendirme Komisyonu’nca değerlendirmeye alınacak.

-ÇOK ADAYLI YERLERDE KAMUOYU YOKLAMALARI YAPILACAK-

MHP Genel Başkan Yardımcısı Metin Çobanoğlu aday belirleme çalışmalarının sürdüğünü belirtirken, aday listesinin ise Aralık ayı ortalarında netleşeceğini söyledi. Parti Genel Merkezi’nce oluşturulan Ön Değerlendirme Komisyonu’nun adayları ‘yeterlilik, siyasi partiler ve seçim kanunları ile parti tüzüğü ve diğer mevzuat çerçevesinde MHP’nin ilke ve politikalarıyla uyumlu, temsil kabiliyeti, yerel sorunlara ve çözüm önerilerine hakimiyet, eğitim durumu’ açısından değerlendireceğini ifade eden Çobanoğlu, en önemli kriterlerinin ise ‘şaibesiz olma’ olduğunu dile getirdi. Çobanoğlu, çok adaylı yerlerde kamuoyu yoklamaları yapılacağını ve teşkilatların taleplerini dikkate alacaklarını belirtirken, kadın adaylara da bu seçimlerde ağırlıklı yer vereceklerini söyledi.

-ÜÇ BÜYÜKLER NEREDEYSE TAMAM GİBİ-

Aday belirleme çalışmalarını sürdüren MHP Ankara, İzmir ve İstanbul gibi büyükşehirlere de büyük önem veriyor. İzmir’de, il başkanı Musavvat Dervişoğlu, Ankara’da Beypazarı Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı aday gösterecek olan MHP, İstanbul’da eski Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy ismi üzerinde duruyor.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Çobanoğlu ise aday belirleme sürecinin devam ettiğini belirtirken, “Sürprizlerimiz olabilir. İstanbul için görüştüğümüz önemli isimler var” dedi. MHP'nin Ankara'nın Çankaya ilçesinde ise DSP-MHP-ANAP koalisyon hükümetinin Başbakanlık Müsteşarı Füsun Koroğlu'nu aday göstermeyi planladığı da kaydediliyor.

haber7




Bu haber 995 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,114 µs