Erdoğan patlattı! | " /> Erdoğan patlattı! | "/>

En Sıcak Konular

IMF yakındı Erdoğan patlattı!

16 Kasım 2008 13:13 tsi
IMF yakındı Erdoğan patlattı! Uluslararası Para Fonu Başkanı Dominique Strauss-Kahn'ın parasızlıktan yakınınca Başbakan Recep Tayyip Erdoğan espiriyi patlattı!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Uluslararası Para Fonu Başkanı Dominique Strauss-Kahn'ın parasızlıktan yakınması üzerine “Ben de para almaya gelmiştim” diye espiri yaptı.

Başbakan Erdoğan, G- 20 zirvesine katılmak üzere geldiği Washinton'da Dünya Bankası Robert Zoellick ve IMF Başkanı Dominique Strauss-Kahn'ı otelinde kabul ederek görüştü. IMF Başkanı Dominique Strauss-Kahn, Başbakan Erdoğan'a görüşmenin başında IMF'nin son ekonomik krizden etkilenen ve zorda kalan ülkelere yardım edebilmek için daha fazla paraya ihtiyacı olduğunu belirterek “Bu aynı zamanda sizin için de” derken konuşmanın arasına giren Başbakan Erdoğan'ın “Ben de para almaya gelmiştim zaten” diyerek espri yapınca salondakileri güldü.

Başbakan Erdoğan'ın esprisine gülümseyen IMF Başkanı Dominique Strauss-Kahn daha sonra sözlerini sürdürürken “Gerçekten çok zarar riski var” dedi. Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren ve Devlet Bakanı Mehmet Şimşek'in de katıldığı görüşmede, IMF yetkilileri ilişkilerin devamı ve çerçevesi üzerinde durdu.

IMF Başkanı Dominique Strauss-Kahn, Washington'daki G-20 zirvesinin ardından düzenlediği basın toplantısında bir gün önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüştüğünü hatırlatarak, “(Türkiye ile) oldukça süratle bir anlaşmaya varmanın mümkün olabileceğine eminim ve Türkiye'deki durumun istikrara kavuşturulması için buna kesinlikle ihtiyaç var” dedi.

İNGİLİZ BAŞBAKAN: IMF'YE 250 MİLYAR DOLAR YETMEYEBİLİR

İngiltere Başbakanı Gordon Brown da G-20 toplantıları sırasında yaptığı açıklamada IMF'nin elinde bulunan 250 milyar doların krizde zarar gören ülkelere borç vermek için yetmeyebileceğini belirterek, Çin ve körfez ülkelerinden kuruma nakit katkısında bulunmalarını istedi.

Toplantılarda liderler ayrıca IMF ve Dünya Bankası'nın gelişen şartlara göre yeniden yapılandırılması konusunda görüş birliğine vardılar.

internethaber



Bu haber 593 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,673 µs