'dinlenme' çıkışı | " /> 'dinlenme' çıkışı | "/>

En Sıcak Konular

Osman Paksüt 'dinlenme' çıkışı

16 Kasım 2008 09:55 tsi
Osman Paksüt 'dinlenme' çıkışı 
Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt,dinleme yapan polisler için açılan soruşturmadan takipsizlik kararı çıkmasını değerlendirdi, ilginç çıkışlar yaptı.

Eşi Ferda Paksüt’ü dinleyen polisler için açılan soruşturmada takipsizlik kararı çıkan Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt, “Devlet ‘dinlemedik’ dedi, biz de inandık. Şimdi öyle olmadığını basından öğrendik” dedi

Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Ankara Tenis Kulübü önünde kendilerini izlediklerinden şüphelendikleri sivil polis aracına ilişkin soruşturma sonunda verdiği takipsizlik kararını değerlendirdi:

Biz devlete inanmıştık

“Biz o dönem kimseden şikayetçi olmamıştık. Madem ki devlet yetkilileri biz ‘Osman Paksüt’ü dinlemedik’ diyorlar, biz buna itimat ediyoruz demiştik. Öyle diyorlarsa öyledir demiştik. Bu o dönemin televizyon kayıtlarında da gazete kupürlerinde de vardır. Şimdi öyle çıkmadığını basından öğreniyoruz. Savcının neden takipsizlik verdiğini bilmiyoruz. Başsavcının bu takipsizlik kararını iade etmesinin ardından, dinlemenin Ergenekon soruşturması kapsamında yapıldığına ilişkin gerekçenin yerine delil yetersizliğine dayandırıldığını basından öğrendik. Neticede Başsavcı’nın yetkisindedir. Hangi gerekçelerin kullanılacağını başsavcı takdir eder.”

‘Bay X dedikleri benim’

“Soruşturma gizliliğine saygı gösteriyoruz. Eşim bu konuda bir açıklama yapmıyor, avukatı da açıklama yapmasını istemiyor. Ne şekilde dinlendiğini, mahkeme kararıyla mı dinlendiğini bilemeyiz. Ama şöyle bir şey var eşimin telefonunu kullandığımda ben de dinlenmiş olabilirim. Ferda Hanım’ın Ankara’ya sorguya çağrılmasından önce bazı gazetelerde Turhan Çömez’le yaptığımız görüşmede ’Bay X’denilerek benim telefon görüşmelerim de yayınlandı. Eşime de ’Bayan X’demişlerdi ama haberin yanında fotoğraflarımız yayınlanarak bu görüşmenin bize ait olduğu açıklandı.”

‘Hiç tebligat almadık’

Paksüt, hurriyet.com.tr’ye yaptığı açıklamada da şunları söyledi: “Dinlendiği söylenen 70 ile 100 bin kişiden bugüne kadar kimseye de dinlenmesine rağmen dinlemenin sona erdirildiğine ilişkin tebligat gönderilmiyor. Biz de böyle bir tebligat almadık. Ya dinleme devam ediyor ya da sona erdirildi ama bildirilmedi. Hiç bilgi almak mümkün olmuyor. Gerçekte bilgi almanın mümkün olması gerekiyor. Özel konuşmalarımızı yasal ya da yasadışı dinleyebilirler. Bunları engelleme imkanım yok.”

Vay Türkiye’nin haline’

“Benim ve eşimin suç işlemesi nasıl düşünülebiliyor ona hayret ediyorum. İnsanların bir takım tanıdıkları kişilerle her hangi bir konuda konuşmaları, fikir yürütmeleri suç sayılacaksa vay halimize, Türkiye’nin vay haline. Benim dinlemelerin içeriğinden rahatsızlığım yok. İsterlerse 7 yıl dinlesinler. Ne bugün, ne yarın, ölünceye kadar benim ve eşimin suç işlemesi mümkün değil.

Bu 100 bin kişinin sorunu

“Bizim sorunumuz, telefonu dinlenen 100 bin kişinin sorunu. Ergenekon Davası’nın Mahkeme Başkanı Köksal Şengün ’hakimlerin dinlenmeyeceğini kim garanti eder’ gibi şaka yollu açıklama yaptı. Demek ki hakimler de dinleniyormuş. Dinlemelerin makul bir süre de bitirilmesi konusunda yasal zorunluluk var. Bu kadar yaygınlaşırsa içinden çıkılmaz.”

AKP VE TÜRBAN DAVALARI SIRASINDA DİNLENDİ Mİ?

Paksüt, “AKP ve türban kapatma davaları sürerken, sizin zaman zaman eşinizin telefonunu kullandığınız için dinlendiğiniz sonucu da ortaya çıkmıyor mu?” sorusuna “Bu konuda bir şey diyemem. Öyle algılandıysa algılanabilir. Ben bunu doğrulayamam da yalanlayamam da...” cevabını verdi.

vatan



Bu haber 397 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,470 µs