En Sıcak Konular

CHP'li vekil öyle bir önerge verdi ki...

16 Kasım 2008 09:34 tsi
CHP milletvekili Coşkunoğlu, TBMM Başkanlığına son yılların en ilginç önergesini verdi.

Coşkunoğlu, Sanayi Bakanına, bilgisayarlarda ‘’Türk klavyesi’’ olarak bilinen ‘’F klavyenin’’ zorunlu standart olarak tescil edilip edilmeyeceğini sordu.

CHP Uşak milletvekili Osman Coşkunoğlu, TBMM Başkanlığına son yılların en ilginç önergelerini verdi. Coşkunoğlu, Sanayi Bakanı Zafer Çağlayan tarafından cevaplandırılmasını istediği önergesinde, bilgisayarlarda ‘’F klavyenin’’ TSE tarafından zorunlu standart olarak tescil edilip edilmeyeceğini sordu.

Coşkunoğlu, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik tarafından cevaplandırılmasını istediği bir başka yazılı soru önergesinde de, Milli Eğitim tarafından 2003 tarihinde F klavyeye geçilmesi konusunda çalışma yapıldığını hatırlatarak, ‘’ Bilgisayarlarda bulunan Q klavyeden vazgeçilmesi, ve F klavye zorunluluğu konusunda, bakanlığınız tarafından neler yapılmaktadır?’’ sorusunu yöneltti.

Daha çok daktilolarda kullanılan ve ‘’Türk klavyesi’’ olarak bilinen ‘’F klavye’’ bilgisayarların günlük hayata girmesi ile birlikte ‘’Q Klavyeye’’ döndü. Bilgisayarlar Q harfi ile başlayan klavye ile imal edildi. CHP milletvekili Coşkunoğlu ise F klavyeli daktiloların 1974 yılında Türk Standartlar Enstitüsü tarafından zorunlu standart olarak onaylandığını hatırlattı.

Coşkunoğlu Sanayi Bakanı Zafer Çağlayan’a ‘’ Daktilolardaki bu standart halen geçerlimidir? Eğer geçerliyse, daktiloların yerini bilgisayarlar aldığına göre F klavyenin bilgisayarlar için de zorunlu olması gerekmez mi? Bilgisayarlarda F klavyenin zorunlu standart olarak uygulanması konusunda bakanlığınızın bir girişimi olacak mıdır?’’ sorularını yöneltti. Endüstri Mühendisi olan Coşkunoğlu, ABD İllinois Üniversitesi ile ODTÜ de öğretim üyesi olarak görev yapmıştı. Coşkunoğlu TBMM’de Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonunun da üyesi bulunuyor.

gazeteport



Bu haber 512 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,575 µs