İndirimin ardındaki sır! | " /> İndirimin ardındaki sır! | "/>

En Sıcak Konular

İndirimin ardındaki sır!

16 Kasım 2008 09:09 tsi
İndirimin ardındaki sır! 
EPDK Başkanı Hasan Köktaş akaryakıtta yaşanan fiyat indiriminin sırrını sonunda açıkladı.

EPDK Başkanı Hasan Köktaş, yeni çıkardıkları fiyatlandırma yönetmeliği sayesinde petrol şirketlerinin akaryakıt fiyatlarında peş peşe indirime gitmek zorunda kaldıklarını bildirdi.

Petrol fiyatlarındaki hızlı düşüşe rağmen Türkiye’de pahalı satılmaya devam edilen benzinin son günlerde az da olsa inişe geçmesinin nedeni anlaşıldı. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Hasan Köktaş, akaryakıt fiyatlarının son dönemde tesadüf eseri inmediğini, yaptıkları yeni düzenlemeler sayesinde indirimlerin gerçekleştiğini söyledi. Köktaş, benzinin daha da ucuzlayacağı müjdesini verdi.

MALİYETTE ŞEFFAFLIK

EPDK’nın 7. kuruluş yıldönümü nedeniyle düzenlenen gecede bir grup gazeteciyle sohbet eden Başkan Köktaş, 14 Ekim’de çıkardıkları fiyatlandırma yönetmeliği sayesinde akaryakıtta üst üste indirimlerin olduğunu söyledi. EPDK’nın aldığı kararlar ve söylediği sözlerle birebir etki doğuran düzenleyici kurum olduğunu ifade eden Köktaş, “Yaptığımız işleri davulla zurnayla açıklamıyoruz” dedi.

YÜZDE 15 İNDİRİM

Köktaş, maliyetlerin şeffaf biçimde görülmesini sağlayan kritik yönetmelikten “indirim” şeklinde somut sonuç alındığını belirtti. Başkan Köktaş, akaryakıt fiyatlarında yılbaşından bugüne kadar 15 indirim yapıldığı ve bunun 11’inin son iki ayda gerçekleştiğine işaret ederken ekonomik koşullarda bozulma ve kurlarda artış yaşanmaması halinde akaryakıt fiyatlarının daha da düşeceğini bildirdi. Köktaş, benzindeki yüksek vergiler konusunda ise, “Vergi bizim dışımızdaki iştir” dedi.

NEFESİMİZ ENSELERİNDE

EPDK Köktaş, tüketici haklarını korumaya yönelik denetimleri yoğun olarak sürdürdüklerini belirtirken, “Kurumun nefesi sektörün ensesindedir” ifadesini kullandı.

Akaryakıt fiyatlarının dışarıdan müdahale yapılarak düşürülmesi halinde bunun olumsuz sonuçlarının geniş halk kitlelerine yansıdığını belirten Köktaş, EPDK olarak sektörde kurumsal yapıyı düzelterek ve rekabet ortamını geliştirerek fiyatların kalıcı şekilde düşmesini hedeflediklerini söyledi. Köktaş, EPDK’nın olağanüstü hallerde akaryakıt fiyatlarına müdahale yetkisinin Maliye Bakanlığı’na devri yönünde herhangi bir çalışma olmadığını vurguladı.

REKABET KURULU’NA SİTEM

Köktaş, Rekabet Kurumu’nun akaryakıt sektörü ile ilgili hazırladığı rapor sonrasında, “Rekabet Kurulu ceza öngördü, EPDK bunu yerine getirmiyor” şeklinde yanlış bir anlayışın oluştuğunu savundu. Köktaş, aüksine, akaryakıt sektöründe uyumlu eylem olduğu şikayetini Kurum’a ilettiklerini belirtti.

bugün



Bu haber 747 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,321 µs