En Sıcak Konular

AK Parti'den çok sert açıklama

16 Kasım 2008 09:03 tsi
AK Parti'den çok sert açıklama
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bülent Gedikli, TMSF Başkanı Ertürk'ün, bir televizyon programında yaptığı açıklamalara sert çıktı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bülent Gedikli, ''Türkiye'de bütün dikkatlerin odaklandığı ve sorumluluk sahibi herkesin azami hassasiyet göstermesi gereken bir süreçte TMSF Başkanı'nın elini taşın altından çekmesi manidardır'' dedi.

Gedikli, yaptığı yazılı açıklamada, TMSF Başkanı Ahmet Ertürk'ün, yönettiği kurum eliyle satışı gerçekleşen bir televizyon programında yaptığı açıklamaların medyaya yansımasının hükümetin TMSF'nin tasarruflarından ve özerkliğinden hoşnut olmadığı gibi ''yanlış algılamaya ve yorumlara yol açacak biçimde'' kamuoyuna yansıtıldığını belirtti.

''Temsil ettiği makamın gerektirdiği dikkatle ve sorumluluk duygusuyla bağdaşmayan, hakkaniyetten tümüyle uzak bu beyanların AK Parti'yi ve hükümeti ilzam edici mahiyette olduğunu'' ifade eden Gedikli, şunları kaydetti:

''TMSF Başkanı bir kamu görevlisi sıfatı ile haddini aşmıştır. Konunun kamuoyu tarafından doğru anlaşılması için aşağıdaki sorulara bir an önce cevap vermelidir. AK Parti hükümeti döneminde çıkarılan ve kurumunuza çok önemli yetkiler veren 5020 sayılı yasa olmasaydı kaç kuruş tahsil edebilirdiniz? Eleştirdiğiniz o siyasi irade arkanızda olmasaydı hangi malı haczedebilirdiniz? 5020 sayılı yasa ile size verilen yetkinin tamamını kullandınız mı?

Durup dururken böyle bir programa katılma ve söz konusu açıklamaları yapma gereğini neden duydunuz? Madem satışları yüksek fiyattan yapabildiniz, neden ayrıca açıklama yapma gereği duyuyorsunuz? Kamunun hakkını ve hukukunu korumakla yetkili bağımsız bir kamu kuruluşunun başkanı olarak medyanın ve kamuoyunun takdirini talep ediyor olmanız kurumun bağımsızlığı ile ne derece örtüşmektedir? Bazı satışlardan dolayı 'büyüklerinizden' takdir yerine 'eleştiri' aldığınızı iddia ettiğinize göre, diğer bazı satışlardan dolayı beklediğiniz takdiri alıp almadığınızı da açıklamanız gerekmez mi? Malum açıklamaları yapmakta bir 'beklentiniz' söz konusu mudur?''

Gedikli, ''bir bürokratın medyadaki yansımasına hayran kalarak kendisini siyasi iradenin üstünde bir konumda görmesinin anlaşılabilir bir beşeri zaaf olduğunu'', ancak ''büyüklerimiz takdir etmiyor'' diyerek ve sözün ucunu açık bırakmak suretiyle, siyasi iradeyi ima yoluyla ''ilzam'' etmesinin kabul edilemez olduğunu vurguladı.

''Türkiye'de bütün dikkatlerin odaklandığı ve sorumluluk sahibi herkesin azami hassasiyet göstermesi gereken bir süreçte TMSF Başkanı'nın elini taşın altından çekmesinin manidar olduğunu'' belirten Gedikli, ayrıca kurumun bugüne kadar tahsil ettiği kalemlerde hükümetin ve siyasi iradenin hakkını teslim etmekte asgari bir nezaketi gerektirdiğini kaydetti. Gedikli, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

''Üstelik kamu adına, kamuya ait milyarlarca YTL henüz tahsil edilmemişken siyasi irade başta olmak üzere devletine ve milletine hizmet eden bütün kamu çalışanlarını 'devlete hizmet cezasız kalmaz' gibi ucuz bir yafta ile bühtan altında bırakmak açık bir haksızlıktır.

Suyu bulandırıp balık avlamaya çalışanların akıbeti malumdur. Tarih bunun örnekleriyle doludur. Başta siyasiler ve bürokratlar olmak üzere herkes halkımız karşısında şeffaf olmak ve bu şeffaflığı muhafaza etmek durumundadır.

Partimizin hesap vereceği merci halkımızdır. Partimiz ve hükümetimiz hakkında ileri sürülen haksız ithamları bir kez daha reddetmek ve kamuoyunu doğru bilgilendirmek amacıyla bu açıklamanın yapılması gereği doğmuştur.''

aa



Bu haber 481 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,097 µs