En Sıcak Konular

Başkent, faciadan dönmüş !

16 Kasım 2008 08:59 tsi
Başkent, faciadan dönmüş ! 
Emniyet Genel Müdürlüğü, bölücü terör örgütü PKK'nın Ankara'da yerel seçimler öncesi büyük bir intihar saldırısı planladığını ortaya çıkardı.

Emniyet raporuna göre terör örgütü, İstanbul Güngören'de gerçekleştirdiği bombalı saldırının bir benzerini Başkent'te yapmayı planladı. Alınan tedbirler çerçevesinde plan iki ay önce bertaraf edilirken, güvenlik güçleri, örgütün seçim sürecinde benzer eylemlere hız vermeyi düşündüğüne dikkat çekti. İlgili rapor, Jandarma Genel Komutanlığı ile MİT Müsteşarlığı'na da gönderildi. Van ve Ankara Emniyet Müdürlüğü de alarma geçirilerek, istihbarat ve operasyonel çalışmalara ağırlık verilmesi istendi. Rapor üzerine kamu kurumları ile metro, otogar, iş, alışveriş merkezleri gibi yerlerde muhtemel bombalı sabotaja karşı çok yönlü inceleme başlatıldı.

Ayrıca raporda, Güngören'de gerçekleştirilen bombalı eylemin PKK ve PJAK mensubu 3'ü kadın 6 kişilik terörist grup tarafından yapıldığına dikkat çekilerek, "Ankara'da da Güngören benzeri bombalı bir saldırı düzenleneceği yönünde istihbarî bilgiler alınmıştır." denildi. Aynı raporda örgütün Başkent için planladığı bir başka intihar saldırısının da ipuçları yer aldı. İran'ın Keykan bölgesinde faaliyet gösteren PJAK'ın sansasyonel eylem yapmak için 'Elbise' koduyla şifrelendirdiği bir canlı bombayı Ankara'ya gönderip intihar saldırısı yapmayı planladığına dikkat çekildi. PJAK'lı teröristin İran-Urumiye-Van üzerinden Ankara'ya gönderildiği yönünde güçlü bilgiler alındığı belirtildi. Polis ve jandarma canlı bombanın kimliğinin belirlenmesi ve yakalanması amacıyla geniş çapta soruşturma yürütüyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nce hazırlanan rapor, terör örgütünün benzer saldırılar planladığını ortaya koydu. Raporda, Güngören'de gerçekleştirilen bombalı eylemin PKK ve PJAK mensubu 3'ü kadın 6 kişilik terörist grup tarafından yapıldığına dikkat çekilerek, "Ankara'da da Güngören benzeri bombalı bir saldırı düzenleneceği yönünde istihbari bilgiler alınmıştır." denildi. Emniyetin raporu Jandarma ile MİT'e de gönderildi. Van ve Ankara Emniyet Müdürlüğü de alarma geçirilerek, istihbarat ve operasyonel çalışmalara ağırlık verilmesi istendi. Rapor üzerine kamu kurum ve kuruluşları ile metro, otogar, iş, alışveriş merkezleri gibi yerlerde muhtemel bombalı sabotaja karşı çok yönlü inceleme başlatıldı.
 
zaman



Bu haber 399 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,509 µs