En Sıcak Konular

'Çocukları değil ailelerini hapise gönderelim'

15 Kasım 2008 14:40 tsi
'Çocukları değil ailelerini hapise gönderelim' Adana Valisi İlhan Atış, Diyarbakır'da korsan gösterilere katılan çocuklar hakkında 25 yıl hapis cezası istendiğini belirterek, "Biz diyoruz ki çocuklarımız hapse girmeden, görevini yapmayan anne babaları oraya gönderelim." dedi.

Güney Eğitim Vakfı'nın Seyhan Oteli'nde düzenlenen 14'üncü kuruluş yıldönümü etkinliklerine katılan Atış, yasadışı gösterilerde polise ve jandarmaya taş atan çocukların peşini bırakmıyor. Eylemlerde çocuklarına sahip çıkmayan ailelerin "yeşil kartlarını iptal edelim." sözleriyle dikkatleri üzerine çeken Atış, konuyu gündemde tutmayı sürdürüyor. Son zamanlarda Türkiye'de bir oyun oynanmak istendiğini vurgulayan Atış, şunları söyledi: "Benim bildiğim Anadolu kadını erkeği merttir. Çocuklarını tehlikeli bölgelere sürmez. Varsa bir tehlike kendisi önde gider. Son zamanlarda başına çorap giymiş Anadolu erkekleri polisin önüne 7, 8, 9 yaşlarındaki çocukları ve hamile kadınları sürerek, eylem yaptıklarını düşünmektedirler."

Türkiye'nin çağdaş demokratik bir ülke olduğunu hatırlatan Atış, devletin yasalar çerçevesinde gösteri ve yürüyüş yapanları korumakla görevli olduğunu ifade etti. Kurallar çerçevesinde toplantı düzenleyenlerin güvenliğini sağlamaya hazır olduklarının altını çizen Atış, "Ancak bu eylemleri yasadışı tertip ettiklerinde yakalarından tutup, yargıya götürmeye kararlıyız. Ama bu böyle yapılmıyor. Sevgili çocuklarımız ileriye sürülüyor." diye konuştu.
Çocukların eylemlerde annelerinin yeşil kartla tedavi gördüğü sağlık ocaklarının, eğitim gördükleri okulların, hasta düşen komşularını taşıyan ambulansın camlarını kırdığını anlatan Atış, şöyle devam etti: "Biz ne yapıyoruz? Çocuk, oldukları için bunlara sesimizi çıkartmıyoruz. Bir tek çocuğun burnu kanamadı, yerde sürünmedi. Çünkü biz, ülkenin geleceğini çocuklarda görüyoruz. Ancak 15 çocuk yapmaya başaran anne ve babalar, bunlara bakmak zorundadır. Başka hiçbir çareleri yoktur. Onlar bakmazsa biz baktıracağı. Nasıl yapacağız? Türkiye Cumhuriyetinin verdiği yetkiye istinaden mutlaka başaracağız. Gelin, ülkemizin geleceğini aydınlığa götürelim. Bunun tek bir çaresi var, çocuklarımızı korumak. Bugün Diyarbakır'da gösteriye katılan çocuklar için 25 yıl hapis cezası istendi, 25 yıl. Artık bu çocuklar bitti. Biz diyoruz ki; gelin hapse başvurmadan, çocukları hapse göndermeden görevini yapmayan anne-babaları hapse gönderelim. Çocuklarımızı sevelim, koruyalım."

Atılan taşlarla kırılan camların bir öneminin olmadığını, fakat bu olaylarda çocukların ruhlarının kırıldığını bildiren Atış, bu gergin ortama katılan küçüklerin depresyona girdiğini aktardı. Eylemlerde çocukların bir eşiği geçmiş sayıldıklarını açıklayan Atış, "Artık, onları tutmak çok zordur. Gelin hep beraber çocuklarımızı bu yoldan anaların, babaların yardımıyla kurtaralım. Ülkeyi hep birlikte aydınlığa götürelim."şeklinde konuştu.

Çocukların tehlikelerden uzak tutulması yönünde kararlı olduklarının altını çizen Atış, geleceğin doktorları, avukatları ve işadamlarının mutlak suretle korunması gerektiğini söyledi. Adana Valiliği'nin bu hususta gelecek olan tepkilere karşı kararlılığını sürdüreceğine işaret eden Atış,"Biz görevimizi yapacağız. Biz, çocuklarımızı koruyacağız. Bu sesimizi Adana'daki ana-babalar duydular. Ve şu an Adana'da gösteri yoktur. Bizim sözümüz çocuklarına sahip çıkamayan veya çıkmayan ana-balara aittir. Hep beraber Adana'mızın, çocuklarımızın, Türkiye'nin geleceğini kurtaralım. Bu çok önemli, çok kötü bir oyundur. Bu oyunu hep birlikte bozalım, kardeşliğimize taş attırmayalım." dedi. Atış'ın konuşması davetliler tarafından alkışla karşılandı.

HaberTürk



Bu haber 377 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,446 µs