En Sıcak Konular

Şamil Tayyar'a 'Muzaffer Tekin' şoku

15 Kasım 2008 15:41 tsi
Şamil Tayyar'a 'Muzaffer Tekin' şoku Terör örgütü Ergenekon'u anlattığı konferans sırasında, Ergenekon sanığı Muzaffer Tekin'in benzerinin salonda yer alması gazeteci Şamil Tayyar'ı heyecanlandırdı.

Tayyar, "Ben Tekin'i anlatıyorum ama o hapisten çıkıp buraya gelmiş. Şimdi yandık, Bu gerçekten o mu yoksa?" dedi.Memur Sen Eskişehir İl Başkanlığı'nın davetlisi olarak Eskişehir'e gelen gazeteci Şamil Tayyar, "Türkiye 1 numarayı arıyor" konulu konferans verdi.

Tayyar, Yunus Emre Kültür Merkezi'ndeki konferansta, terör örgütü Ergenekon'un yapılanması, terör örgütü PKK ile ilişkilerini ve Türkiye'ye verdiği zararları anlattı.Terör örgütü Ergenekon'un sadece Danıştay saldırısı ile sınırlı olmadığını, Hrant Dink, Rahip Santora, Malatya cinayetleri, Atabeyler, Sauna çetesinde Ergenekon'un yaptığını ileri sürdü.Ergenekon davasında sonuca gidilmesi halinde ülkenin büyük bir kaos ortamından kurtulmuş olacağını kaydeden Tayyar, ancak Ergenekon lobisinin davayı sulandırmak isteyenlerin olduğunu iddia etti.

Ergenekon'u sulandırma çabalarının bundan sonra artarak devam edeceğini kaydeden Tayyar şöyle devam etti: "Şimdi bunların yargı süreci var. Yargı artık sınav veriyor. Davayı ise sulandırmak istiyorlar. Bakalım irade bunun karşısında nasıl duracak. Ergenekon'u sulandırmak isteyenler, susurluk olayına baksınlar. Şuanda Eruygur ve Tolon paşayı bu işin dışında tutmak istiyorlar. Ankara da bu konu da ciddi bir lobi çalışması yapılıyor. Bakalım bunun karşısında irade mi galip gelecek yoksa lobi çalışmaları mı? Bunu önümüzdeki günlerde göreceğiz. Ama ben artık iradenin galip geleceğine pek inanmıyorum. Çünkü şimdi den çatlamaya başladı."Konuşmasında darbe konusuna da değinen Tayyar, artık Türkiye de her türlü darbeye karşı olunması gerektiğinin altını çizerek, "Türkiye'de bir darbe olursa eskisi gibi olmaz. Ülkemiz, Sivas'tan, Gâvur dağından itibaren ikiye ayrılır.

Darbeleri yalnızca demokrasi için değil, ülkemizin birliği ve bütünlüğü için karşı çıkmamız lazım." şeklinde konuştu.Ergenekon ve PKK ilişkilerini de ele alan Tayyar, Ergenekon'un PKK yı maşa olarak kullandığını iddia etti. Terör örgütü PKK'nın artık Kürtleri temsil etmediğinin altını çizen Tayyar; sözlerini şöyle sürdürdü: "PKK şuan para basan bir holding gibidir. Parayı basan PKK yı kullanıyor, eylem yaptırıyor. Artık PKK Kürtleri temsil etmiyor. PKK'nın artık üçte ikisi Suriyeli. Bu arada, konferans sırasında ilginç olaylar da yaşandı. Terör örgütü Ergenekon'u anlattığı konferans sırasında, Ergenekon sanığı Muzaffer Tekin'in benzerinin salonda yer alması Tayyar'ı heyecanlandırdı. Tayyar, "Ben Tekin'i anlatıyorum ama o hapisten çıkıp buraya gelmiş. Şimdi yandık. Bu gerçekten o mu yoksa? Arkadaşım ayağı kalkıp kendinizi bir tanıtır mısınız, kimsiniz. Muzaffer Tekin misin, yoksa başkası mı?" dedi. Ayağa kalkan söz konusu vatandaş, adının Aladdin Hoşgören olduğunu sadece Muzaffer Tekin'le fiziksel benzerliğinin olduğunu belirterek, "Korkulacak bir şey yok. Sadece Tekin'in benzeriyim. Fiziksel olarak Tekin'e benzeyebilirim ama fikri olarak asla." yanıtını verdi. Bunun üzerine salondakiler, yaşananlara önce güldü sonra alkışladı.Tayyar, konferans sonrası Tekin'in benzeri Alaaddin Hoşgören ile bir araya gelerek bir süre görüştü ve birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. Tayyar, Hoşgören'e "Hocam bizi heyecanlandırdınız" dedi. Hoşgören ise Muzaffer Tekin'in adının yaygınlaşması ile kendisinin bazen sıkıntı yaşadığını dile getirerek, " Gittiğim birçok yerde beni Muzaffer Tekin zannediyorlar. Bir kaç kez polisler beni gözaltına aldı. Bende bu benzerlikten dolayı mağdur oluyorum." ifadesini kullandı.
Cihan



Bu haber 994 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,410 µs