En Sıcak Konular

Filistin'e yardım çığlığına Kızılay kulak verdi

15 Kasım 2008 13:02 tsi
İsrail ablukası altında yaşayan Filistinlilere gönüllü sağlık hizmeti veren 'Yeryüzü Doktorları' adlı sivil toplum kuruluşunun gönüllü doktoru yardım çağrısı için Türkiye'de. Türkiye'de bütün yardım kuruluşlarının kapısını çalan Süleyman Gündüz bu çağ

İsrail ablukası altında yaşayan Filistinlilere gönüllü sağlık hizmeti veren 'Yeryüzü Doktorları' adlı sivil toplum kuruluşunun gönüllü doktoru yardım çağrısı için Türkiye'de. Türkiye'de bütün yardım kuruluşlarının kapısını çalan Süleyman Gündüz bu çağrısına, Kızılay'dan olumlu yanıt aldı. Kızılay başkanı Tekin Küçükali, abluka altındaki Filistin vatandaşlarına giyecek, yiyecek ve sağlık yardımı için kolları sıvadı.

Filistin Dramı Bayramı Zehreder mi?


Böyle söylüyor Süleyman Gündüz. Acının olduğu her yerde kah gönüllü, kah siyasetçi kah doktor olarak karşınıza çıkan Dr. Süleyman Gündüz, yaklaşan bayramı işte böyle yorumluyor. Saraybosna'dan Çeçenistan'a; Filistin'den Somali'ye; masum insanların "büyük devlet politikalarına" kurban edildiği her coğrafyada Süleyman Gündüz'e rastlamanız olasıdır.

"Yeryüzü Doktorları" adlı sivil toplum kuruluşunun en aktif üyelerinden biri olarak öne çıkan Gündüz, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi tüm enerjisini, İsrail ablukası altında can çekişen Filistinlilere  harcıyor.

Gazze Şeridi'nde bulunan Beyt Hanun'un Belediye Başkanı Muhammed Nazik El Kafarna ile kuşatma altındaki halka yardım toplamaya çalışan Süleyman Gündüz, Türk Kızılayı'ndan da acil yardım çağrısında bulundu.

Halkı kuşatma altında bulunan, hastalarına tedavi için bile olsa sınırın dışına çıkma izni verilmeyen, doğan çocukların yarıya yakını gıda ve beslenme sorunları nedeniyle ölen ya da sakat kalan Beyt Hanun Belediye Başkanı Kafarna dertli mi dertli. " Tarihi yeniden yazmak keşke mümkün olsaydı. Halkımız maalesef insanlık dışı bir kuşatma altındadır ve tüm Dünya bu kuşatmaya seyircidir. Temel gıda ve sağlık sorunlarımız utanç verici boyutlardadır ve Belediye Başkanı olarak bir şey yapamamanın çaresizliğini en fazla yaşayan da benim. Bize her zaman en çok yardımda bulunan Türk halkından, yaklaşan bayram öncesi bir kez daha yardım istemeye geldim. Türkiye'den başka bize yardım edebilecek bir güç maalesef yok. Lütfen sesimizi duyun, yardım edin.."

"Komşusu açken tok yatan bizden değildir" felsefesinden bir an olsun taviz vermediklerini ve vermeyeceklerini vurgulayan Türk Kızılayı Genel Başkanı Tekin Küçükali de, Filistinli kardeşlerini hiçbir zaman unutmadıklarını ve unutmayacaklarını söyledi. Yardım talebine hemen karşılık vereceklerini belirten Küçükali,  Kızılay yardımını karadan veya denizden en kısa zamanda yola çıkarılacağını ve İsrail'in tüm engellemelerine rağmen Uluslar arası anlaşmalardan doğan haklarını kullanarak Filistin halkına yardım ulaştıracaklarını ifade etti.

Dr. Süleyman Gündüz ise, Türk Kızılayı'nın marka gücü ve uluslar arası saygınlığı nedeniyle bölgeye "ciddi" anlamda yardım götürebilen tek kurum olduğunu hatırlatarak; "Kızılay bölgeye her gittiğinde halkın Türkiye ve Türklere yönelik sempatisi biraz daha artıyor. Avrupa Futbol Şampiyonası sırasındaki Türkiye – Çek maçını benim gibi Gazza'de izleme şansı bulanlar, Türkiye'nin galibiyet golünün yarattığı coşkuyu ve Gazze sokaklarındaki 7'den 70'a yaşanan bayram sevincine tanık olmanın unutulmaz hazzını yaşadı. Ama maalesef halkımız Türkiye'nin bu bölgede ne anlam ifade ettiğinin farkında değil. Bu bölge Osmanlı'dan ve devamı olan Türkiye'den sadece coğrafi olarak kopmuştur, gönüller eskisinden daha sıkı olarak üstelik, hala birdir. Bu gerçeği herkeisn bilmesini isterim" dedi.

Türkiye'nin her yanından toplanan giyecek, yiyecek ve sağlık yardımları, Türk Kızılayı'nın Ankara ve İstanbul'daki ana depolarında toplandıktan sonra Kızılay tarafından bayram öncesi Gazze'ye ulaştırılacak.

Gazeteport



Bu haber 598 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,652 µs