En Sıcak Konular

Zehir tacirleri PKK'lı çıktı!

15 Kasım 2008 12:59 tsi
PKK ve uyuşturucu ilişkisinde çarpıcı gelişmeler yaşanıyor.

Engin Belli / HaberTürk

Narkotik Polisi, gelen bir ihbar üzerine takibe aldığı uyuşturucu şebekesini çökertti. Operasyonda 76.5 kilo esrar maddesi ele geçirildi. Gözaltına alınanlardan Abdülhekim Ö'nün PKK'ya yardım ve yataklıktan dosyası bulunduğu belirlendi.

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Van'dan İstanbul'a yüklü miktarda esrar maddesi getirilerek Bağcılar'da bir eve gizlendiği bilgisini aldı. Evi takibe alan ekipler, operasyon düzenledi.

Halil Y. ile Abdülhekim Ö. gözaltına alındı. Evde yapılan aramada paketler halinde 76.5 kilo esrar ve hassas terazi bulundu. Abdülhekim Ö'nün PKK'ya yardım ve yataklıktan dosyası bulunduğu tespit edildi. Esrar maddesinin İstanbul'da piyasaya sürüleceği saptandı. Emniyetteki sorgularının ardından İstanbul Cumhuriyet Savcılğı'na sevk edilen 2 kişi tutuklanmaları talebiyle mahkemeye çıkarıldı. 2 kişi mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu.

SOĞUK ALGINLIĞI İLACINDA UYUŞTURUCU ÇIKTI
 
Narkotik ekipleri, bir torbacıyla alıcı rolünde temasa geçti. Torbacı ile Küçükçekmece'de randevulaşıldı. Torbacı, içlerinde Ecstasy'nin ana yapım malzemesi amfetamin bulunan 5 bin tablet getirdi. Gerçek kimliklerini açıklayan polisler torbacı Nedim K'yı gözaltına aldı. Tabletlerin, Sağlık Bakanlığı yasaklamadan önce soğuk algınlığı tedavisinde kullanılan Katarin ilacına ait olduğu belirlendi. Nedim K, tutuklandı.

PİKNİK TÜPÜNE EROİN ZULALAMIŞLAR
 
Narkotik ekipleri, Almanya'ya giyim eşyası götüren bir TIR'da eroin bulunduğu ihbarını aldı. TIR'a operasyon düzenlendi. Operasyona katılan Narkotik köpeği dorsedeki piknik tüpüne tepki verdi. Tüpün altına zula girişi yapıldığı görüldü. Tüp açıldı. İçerisinden 4 kilo eroin çıktı. Muzaffer L. ile Mahmut S. tutuklandı. İstanbul'da düzenlenen diğer eroin operasyonlarında da ev ve araçların değişik yerlerine zulalanan 218 kilo eroin ele geçti. Operasyonlara narkotik köpekleri de katıldı.

ZEHİR TACİRLERİ MİDELERİNDE UYUŞTURUCU KAÇIRIYORLAR
 
Güney Afrika'dan uçakla Atatürk Havalimanı'na gelen Nijeryalı A.W.J'nin tedirgin hareketlerinden şüphelenen havalimanındaki Narkotik ekibi gözaltına aldı. X-Ray cihazından geçirilen Nijeryalı'nın vücudunda uyuşturucu yoğunluğu tespit edildi. Nijeryalı'nın midesinde kapsüller halinde kokain taşıdığı belirlendi. Kapsüller doktor kontrolünde ilaç verilerek çıkarıldı. 80 kapsül içerisinde 1 kilo 365 gram kokain ele geçti. Nijeryalı A.W.J tutuklandı. Ekipler ayrıca, Atatürk Havalimanı'ndan yurtdışına çıkış yapmak isteyen 2 kuryeyi 7 kilo 900 gram eroinle yakaladı.

İstanbul'da 20 günde düzenlenen 141 operasyonda, 415 kilo uyuşturucu ele geçti. 350 kişi yakalandı.



Bu haber 659 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,593 µs