En Sıcak Konular

İki sanayi devi kepenk indiriyor

15 Kasım 2008 12:29 tsi
İki sanayi devi, yolun sonuna geldiğini açıkladı. Her iki firma tarafından yapılan açıklamada, yeni yılda olmalarının mümkün görülmediği bildirildi

Kuruldukları dönem (1967, 1971) Türkiye sanayisinin daha emekleme dönemiydi. Ülkede yeni- yeni sanayileşme hamleleri yapılmaktaydı. O şirketlerden ikisi, Edip İplik ve Meges Boya, yaklaşık 40 yıl sonra, daha fazla yollarına devam edemeyerek Türkiye sanayi hayatından çekilme kararı aldılar.

O şirketlerden bir olan Meges Boya 1967'de İstanbul Kağıthane’de kuruldu.  Şirket daha sonra Alman BASF ile stratejik ortaklığa gitti; ancak Alman ortaklıkla da işler yürümedi ve şirketin yabancılara satışı gündeme geldi; bu süreç ise 5 Kasım'da kesintiye uğradı.

Meges Boya'yı Almanlar almıştı
Alman BASF Aktiengesellschaft şirketi, Meges Boya Sanayii ve Ticaret AŞ`nin 75,456`lik hissesini 2006'da  devraldı.   Dünyanın lider kimya şirketi BASF, ana ortağı olduğu Meges'in satışı için düğmeye basmıştı. İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda (İMKB) 2. Ulusal Pazar'da işlem gören Meges Boya'nın sermayesinin yüzde 75,46'sına sahip olan BASF Construction Chemicals GmbH, elindeki Meges hisselerinin satışı için yabancı bir şirketle görüşmelere başladı.

Meges Boya ile ilgili olarak BASF Vekili Avukat Ahmet Sağlı tarafından 8 Eylül'de borsaya yapılan açıklamada, müvekkil şirket BASF Construction tarafından, BASF'ın Meges Boya'da sahip olduğu hisselerin satın alınmasına yönelik olarak yabancı bir şirketin görüşme talebi olduğu ve  görüşmelere gizlilik çerçevesinde başlandığı ifade edildi. Açıklamada, ileride oluşabilecek kesinleşen gelişmelere bağlı olarak Sermaye Piyasası Kanunu çerçevesinde kamuoyuna gerekli bilgilendirmelerin yapılacağı kaydedildi.

Şirket tarafında 5 Kasım'da yapılan açıklamada ise:  BASF tarafından iletilen açıklamada müvekkil şirketin sahip olduğu Meges Boya Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin hisselerinin satın alınmasına ilişkin olarak yabancı bir şirket tarafından yapılan teklife yönelik görüşmelerde herhangi bir anlaşma zemini bulunamamış olduğu ve görüşmelere son verildiği ifade edilmiştir." açıklaması yapıldı.

Haber7



Bu haber 589 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,652 µs