En Sıcak Konular

'Cerrah hakkında soruşturma açılamaz'

15 Kasım 2008 10:54 tsi
Başakanlık Teftiş Kurulu'nun Dink cinayeti raporunda "ihmali bulunan isimlerin soruşturulması önemli" dediği ve işaret ettiği kişilerden İstanbul Emniyet Müdürü Cerrah'ın avukatı, yargının buna zaten cevap verdiğini ve soruşturma açılamayacağını belir

Başbakanlık Teftiş Kurulu'nun Dink cinayetiyle ilgili incelemelerinden sonra geçtiğimiz günlerde yayımlanan raporunda, "yüksek derecede ihmali" bulunduğunu ve bu nedenle Başbakan izin verirse yargılanmaları gerektiğini belirttiği isimlerden İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, avukatı aracılığıyla bir açıklama yaptı.

Dink suikastında ihmalinin bulunduğu iddialarıyla ilgili olarak yürütülen soruşturmalarda “suçsuz” bulunduğunu iddia eden Cerrah, Dink ailesi avukatları tarafından buna yapılan itirazın ise mahkeme tarafından reddedildiğini söyledi.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI KURULU GEREK GÖRMEDİ
Cerrah’ın avukatı Ali Çelik, açıklamasında, Hrant Dink’in öldürülmesinin ardından birçok görevli hakkında ihmallerinin bulunduğu gerekçesiyle suç duyurusunda bulunulduğunu hatırlatarak şu ifadelere yer verdi:

“Çok uzun, detaylı ve hassas bir soruşturma sonucunda müvekkilim ‘suçsuz’ ve ‘kusursuz’ bulunmuş ve soruşturulmasına izin verilmemesine karar verilmiştir. Bu karara Dink ailesinin avukatları itiraz etmiş, yargısal denetimin neticesinde de itirazın reddine karar verilerek müvekkilimle ilgili bu karar kesinleşmiştir.

İdari yönden yapılan soruşturma da müvekkilimle ilgili İçişleri Bakanlığı Yüksek Disiplin Kurulu’nca ‘Ceza tayinine mahal olmadığına’ karar verilmiştir.

Bu kararlara rağmen Cerrah hakkında tekrar soruşturma açılabileceği şeklindeki haber,  müvekkilimin kişilik haklarına saldırıdır.”,

'CERRAH, ÖZ VE AKYÜREK'İN SORUŞTURULMASI ÇOK ÖNEMLİ'
İçişleri Bakanlığı Yüksek Disiplin Kurulu ve yargı Cerrah'ın Dink cinayetiyle ilgili yargılanmasına izin vermezken, Başbakanlık Teftiş Kurulu müfettişleri, yaptıkları incelemede, Dink ailesi avukatlarının iddialarıyla aynı sonuca vararak, Albay Ali Öz, Dink cinayeti sırasında Trabzon Emniyet Müdürü iken daha sonra İsihbarat Daire Başkanlığı görevine getirilen Ramazan Akyürek ve Celalettin Cerrah gibi isimlerin soruşturulmasının önemine dikkat çekmişlerdi.

Gazeteport



Bu haber 546 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,697 µs