En Sıcak Konular

Kılıçdaroğlu'ndan hükümete eleştiri

14 Kasım 2008 22:35 tsi
İstanbul'da düzenlenen 9. Eczacılık kongresine konuşmacı olarak katılan CHP Grup Başkan vekili Kemal Kılıçdaroğlu, birçok konuyla ilgili hükümete eleştirilerde bulundu.

Hükümetin sağlıkla ilgili bilinen net bir programı olmadığını söyleyen Kılıçdaroğlu, gönüllü hizmetten, yeşil kart uygulamasına kadar bir çok konuya değindi. Hükümetin iktidara gelir gelmez ilk olarak gönüllü hizmeti kaldırdığını söyleyen Kılıçdaroğlu, alınan önlemlere rağmen doktorların bölgeye gitmediğinin anlaşıldığını belirtti. Yeşil kart uygulamasıyla ilgili, "Eğer siyasal bir desteğiniz varsa, yeşil karta ulaşabiliyorsunuz" diyen Kılıçdaroğlu, AKP'nin seçimlerden önce 12.5 milyon yeşil kart dağıttığını, seçimlerden sonra da yeşil kart sayısını 8.5 milyona düşürdüğünü belirtti.

AİLE SİGORTASI "NİÇİN GELMİYOR? YOKSULLUĞUN SİYASAL SÖMÜRÜ OLMASINI İSTİYORLAR DA ONDAN "

Genel sağlık sigortasıyla ilgili hükümeti eleştiren Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin 1972 yılında hayata geçirmeyi taahhüt ettiği aile sigortasının uygulanamamasının nedeninin iktidar olduğunu belirtti. Kılıçdaroğlu, "Niçin gelmiyor? Bir tek engel var; yoksulluğun siyasal sömürü olmasını siyasal iktidarlar istiyor da ondan. Getirmezseniz ne olur? Onun adı sosyal devlet değil sadaka devleti olur. Bu alan doldurulmadıkça Türkiye'de sağlıklı bir demokrasi süreci yaşanamaz" diye konuştu.

KILIÇDAROĞLU ANAYASA MAHKEMESİ BAŞKANI KILIÇ'I ELEŞTİRDİ

AKP'nin 2005 'te getirdiği bir yasayla klinik şef ve yardımcılarının atamalarını Sağlık Bakanlığına bıraktığını ve sınavı kaldıracağını söylediğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, yasanın o zaman çıktığını ancak Cumhurbaşkanı tarafından veto edildiğini söyledi.

Aynı yasanın 20 Ekim 2005 tarihinde de çıktığını ve bunun üzerine CHP olarak Anayasa Mahkemesine başvurduklarını söyleyen Kılıçdaroğlu, mahkemenin yasayı iptal ettiğini belirtti. Yasanın çıkma tarihiyle CHP'nin Anayasa mahkemesine başvurması arasında 41 günlük bir süre olduğunu ve bu sürede el altından atamaların yapıldığını söyleyen Kılıçdaroğlu, AKP'nin bununla yetinmeyip 15 Şubat 2007 tarihinde yeni bir yasa çıkardığını, ancak bu yasanın da veto edildiğini belirtti.

Konunun Anayasa Mahkemesine gitmesinden sonra, mahkemenin uzun süre konuyla ilgili bir karar vermediğini, hükümet yanlısı davrandığını söyleyen Kılıçdaroğlu, "Sayın Kılıç'a seslenmek isterim. Siz toplantılara katılıyorsunuz. Daha önce yürürlüğü durdurma kararı verdiğiniz bir karar için niçin bu kadar düşünüyorsunuz? Anayasa Mahkemesi kendi alanını tartışma konusu yapmamalı. O zaman varlığına gölge düşürür "dedi.

"NASIL BİR ADLİ TIP KURUMUDUR Kİ BU... ? "

Adli Tıp Kurumu'nun Hüseyin Üzmez olayıyla ilgili verdiği rapora da değinen Kılıçdaroğlu, "Nasıl bir Adli Tıp Kurumudur ki bu, bu tür raporların altına imza atabiliyor ?" dedi. Adli Tıp Kurumunun dinci bir yazarın yaptığı suç eylemine olur verdiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Bu kadar kadrolaşmayı yapan kim? Siyasal iktidarın kendini sorgulaması gerekir. Siz ne derseniz deyin ben bildiğimi okurum düşüncesi Türkiye'yi bu hale getirdi. Türkiye bu raporlar karanlık bir sayfa açmıştır" şeklinde konuştu.

GENEL SAĞLIK SİGORTASI

Genel Sağlık Sigortasıyla ilgili "18 yaşına kadar herkesin sağlık güvencesinde olması önemli" diyen Kılıçdaroğlu, yasanın mizahi bir yönü olduğunu da vurgulayarak, " Emekli kadınlarımızın doğum yaptığı takdirde süt yardımı almaları ise, işin mizahi yanıdır" dedi.

hurriyet




Bu haber 587 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,153 µs