En Sıcak Konular

Polis olmak isteyenlere müjde

15 Kasım 2008 09:27 tsi
Emniyet Teşkilatı, personel açığını gidermek için her yıl polis almaya devam ediyor. 2009 yılında emniyette 15 bin polis göreve başlayacak.

İçişleri Bakanlığı, polis ihtiyacını karşılamak üzere Polis Meslek Yüksek Okulları'nın (PMYO) sayıları ve kapasitelerini artırdı. Şu anda 25 PMYO aracılığıyla polis adaylarına eğitim veriliyor. Üniversite mezunu gençleri polis teşkilatına kazandırmak amacıyla ise 6 aylık eğitim veren 9 adet Polis Meslek Eğitim Merkezi açıldı. Son 6 yılda emniyet teşkilatına PMYO'dan 35 bin 857, Polis Meslek Eğitim Merkezlerinden 15 bin 501 olmak üzere toplam 51 bin 358 kişi polis memuru olarak göreve başladı.

2009 yılında ise 8 bin 500 fakülte veya dört yıllık yüksekokul mezunu polis adayı, polis meslek eğitim merkezlerinden; 6 bin 500 polis de polis meslek yüksekokullarından mezun olacak. Yürütülen tüm bu çalışmalar sonucunda emniyet teşkilatında, 2003 yılında yüzde 21 olan yüksekokul ve üniversite mezunu polis oranı 2008 yılında yüzde 75'e yükseldi.

Kaliteli hizmetin ancak nitelikli ve yeterli sayıda personelle verilebileceğinden yola çıkan İçişleri Bakanlığı, personelin eğitimine de büyük önem veriyor. Başta mülki idare amirleri olmak üzere her kademedeki görevlileri ve özellikle de güvenlik personelini gerek mesleğe girişte ve gerekse meslek içinde çağın gereklerine uygun bir eğitim almaları ve son gelişmelere adapte olmaları için periyodik eğitimler düzenleniyor.

Emniyet teşkilatında her yıl yaklaşık 250 farklı konuda ortalama 105 bin polis, hizmet içi eğitimden geçiriliyor. Bu da tüm polislerin yüzde 50'sinin her yıl hizmet içi eğitime tabi tutulduğu anlamına geliyor. Üniversite statüsünde olan Polis Akademisi'nden ise bugüne kadar 586'sı yabancı olmak üzere toplam 19 bin 759 kişi mezun edildi. Halen bu okullarda 269'u yabancı olmak üzere bin 398 öğrenci öğrenim görüyor.


20 ADET HELİKOPTER ALINACAK


Toplumsal olaylarda can ve mal kaybının önlenmesi, suçun oluşmasının engellenmesi, huzur ve emniyet ortamının temin ve devamlılığının sağlanması ve terörle etkin mücadele edilmesi için güvenlik güçlerinin araç, gereç ve diğer ihtiyaçlarının zamanında ve yeterli miktarda karşılanması konusuna özel önem veriliyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü'ne 20 adet helikopter alımı için Savunma Sanayi Müsteşarlığına 16 milyon YTL aktarıldı. 2009 yılı bütçesinden de 5.5 milyon YTL aktarılması öngörülüyor. Emniyet Genel Müdürlüğü'ne 2008 yılı bütçesinden 250 adet binek oto, 30 adet otobüs, 20 adet minibüs, 100 adet arazi aracı, 180 adet panelvan minibüs, 89 adet zırhlı personel taşıyıcı ile 12 adet toplumsal olaylara müdahale aracı, 100 adet motosiklet, 1 adet kamyon alındı.

2009 mali yılında ise 410 binek otomobil, 25 adet minibüs, 315 adet panelvan minibüs, 55 adet arazi aracı, 40 adet otobüs, 25 adet kamyon, 25 adet motosiklet alınarak emniyet birimlerinin hizmetine sunulması planlanıyor. Bu amaçla 2009 yılında 20 milyon YTL ödenek ayrıldı.

cihan



Bu haber 629 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,074 µs