En Sıcak Konular

DTP'den sol 'yerel seçim' mesajı

14 Kasım 2008 21:44 tsi
DTP'den sol 'yerel seçim' mesajı
Ahmet Türk, yerel seçimlerde üç büyük ilde solun ortak belirlemesi halinde destek olacaklarını söyledi.

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Genel Başkanı Ahmet Türk, yerel seçimlerde İstanbul, Ankara ve İzmir'de solun ortak belirlediği aday olması halinde demokrasinin kazanması için katkıda bulunmaya hazır olduklarını söyledi.

DTP Genel Başkanı Türk, DTP'nin 29 Mart yerel seçimlerine yönelik seçim stratejisini parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısıyla açıkladı. Türk, İstanbul, Ankara ve İzmir'de demokrasiyi güçlü hale getirecek bir çalışmayı yönetmek için hazır olduklarını belirterek, "Demokrasi güçlerinin başarılı olması konusunda çaba göstermemiz gerekir. İstanbul'da, Ankara'da ve İzmir'de solun, demokratların anlaştığı bir aday olması halinde demokrasinin kazanması için katkıda bulunmaya hazırız" diye konuştu.

Türk, Murat Karayalçın'ın CHP'den Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na adaylığıyla ilgili olarak ise, "Şu anda şahıslarla ilgili bir şey söyleme şansına sahip değilim. Türkiye'de demokrasi güçleri belli bir adayın desteklenmesi konusunda bir çalışma yapar, o çalışma karşısında düşüncelerimizi ortaya koyarız. Karayalçın ile adaylığından sonra görüşmemiz olmadı. Bu konularda birebir görüşme yapılmadı" dedi.

Türk, AK Parti'nin kapatılmamasında DTP'nin büyük rolü olduğunu savunarak, AK Parti'nin Güneydoğu'da varlığının tek nedenini ise bu coğrafyada etkin siyaset yapmasına bağladı. Türk, Güneydoğu'da AK Parti ve DTP'den başka hiçbir partinin etkin siyaset yapmadığını belirterek, "Türkiye'de bulunan diğer siyasi partiler, Kürt coğrafyasında etkin siyaset yapacak durumda değil. AK Parti bölgede siyaset yapan tek parti olmasından dolayı kapanmadı. DTP olmasaydı AK Parti kesin kapatılırdı. Diğer partilerin o bölgede olmamasından dolayı kapatılmadı" şeklinde konuştu.

Türk, DTP olarak 25 kişilik bir seçim komisyonu oluşturduklarını anlatarak, bütün kesimlerin görüşlerini alarak aday belirleyeceklerini ifade etti. Aday belirleme sürecinin 21 Kasım-5 Aralık tarihleri arasında olduğunu kaydeden Türk, DTP'nin Türkiye'de farklı bir ses olduğunu söyledi. DTP'nin barışçıl bir demokrasinin gelişmesi için bütün çalışmaları yaptığını vurgulayan Türk, adayların demokratik kişiler olacağını kaydetti. Türk, DTP'nin yerel yönetim anlayışı ile yola çıkacağını belirterek, "DTP olarak

hangi ilimizde kimin olacağı belli değil. Halkımızın talebi doğrultusunda adaylarımızı belirleyeceğiz. Olasılıklar üzerinde çalışma yapamayız" dedi.

Bir gazetecinin 'Seçim sürecinde DTP kapatılırsa B planınız var mı?' sorusu üzerine Türk, "Süleyman Demirel'in söylediği gibi; siyasette çareler tükenmez. Seçim atmosferine girilen bu süreçte Anayasa Mahkemesi umarız kapatmaz" diye konuştu.

Türk, aday belirleme sürecinde bayanlar için yüzde 40'ın üzerinde kota koyduklarını belirterek, demokratik özerkliğe uygun belediyecilik yapacaklarını iddia etti. Diyarbakır'ın Türkiye'de en temiz illerden biri olduğunu savunan Türk, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın çöp siyaseti yaptığını söyledi. Türk, AK Parti'ye çağrıda bulunarak, Siirt ve Bingöl'de vatandaşların kimden memnun olduğu yönünde anket yapmasını istedi.

timeturk




Bu haber 358 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,082 µs