Milliyet'i böyle yalanladı | " /> Milliyet'i böyle yalanladı | "/>

En Sıcak Konular

Başbakanlık Milliyet'i böyle yalanladı

14 Kasım 2008 21:01 tsi
Başbakanlık Milliyet'i böyle yalanladı 
Akreditasyonları iptal edilen gazeteciler arasında yer alan Milliyet muhabirinin yalan haberine Başbakanlık'tan imalı bir yanıt geldi.

Başbakanlık Basın Merkezi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Temmuz ayındaki KKTC gezisine ilişkin Milliyet Gazetesi'nde yayımlanan haberin ''uydurma'' olduğunu ve ''hangi maksatla yapıldığının dilinden açıkça anlaşıldığını'' bildirdi.

Başbakanlık Basın Merkezi'nin internet sitesinde yer alan açıklamada, Milliyet Gazetesi Başbakanlık muhabiri Abdullah Karakuş'un, Başbakan Erdoğan'ın KKTC gezisinin programındaki değişikliğe ilişkin haberinin 19 Temmuz'da Milliyet Gazetesi'nde yayınlandığı anımsatıldı.

KKTC programı 18 Temmuz'da başlayan Erdoğan'ın programının bu tarihte kitapçık olarak basıldığı hatırlatılan açıklamada, ''Başbakanımız'ın programında Abdullah Karakuş'un ilgili haberinde iddia edildiği üzere 'Fethullah Gülen'in Kıbrıs temsilcisiyle görüşebilmek için' Türk Yıldızları Akrotim gösterisi iptal edilmemiştir'' denildi.

Söz konusu haber üzerine Milliyet Gazetesi Ankara Temsilcisi'nin arandığı, istenilmesi halinde haberin yazıldığı tarihte basılmış bulunan kitapçığın kendilerine de ulaştırılabileceği bilgisinin Temsilci'ye iletildiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Adı geçen şahsın bir Sivil Toplum Kuruluşu adına randevu talebinde bulunduğunun doğru olduğu, ancak program yoğunluğu sebebiyle randevu verilemediği, akrotim gösterisinin de hiç bir şekilde programdan çıkarılmadığı, olağan olduğu üzere ancak program yoğunluğundan kaynaklanan bir sarkma olursa yetişilemeyebileceği, bu ihtimalin varlığının haberin doğru olduğu anlamına asla gelmeyeceği hususları ifade edilmiştir. Ayrıca, Milliyet muhabirinin Başbakanlık Basın Merkezi yetkililerine her an ulaşma imkanı bulunduğu halde haberin doğruluğunu soruşturmadığına dikkat çekilmiştir.

Nitekim Sayın Başbakanımız, izleyen basın mensuplarının da tanık olduğu gibi hepsi basına açık tutulan ve görüntü verilen planlı görüşmelerinin uzaması sonucu, akrotim gösterisine yetişememiştir. Ancak bu durum, Abdullah Karakuş'un iddia ettiği gibi ilk taslak programda yer alan gösterinin 'Fethullah Gülen'in temsilcisi için programdan çıkarıldığı' haberini hiç bir şekilde doğrulamamaktadır. Ortada bir ilk taslak varsa o da üzerinde açıkça yazıldığı gibi Milliyet gazetesinin bugün yayınladığı kupürdür.''

Açıklamada, haber kupürü ve basılı program kitapçığının, muhabir Karakuş'un haberinin tam aksinin doğruluğunu ispatlamakta olduğu belirtilerek, ''Tartışılan uydurma haberin hangi maksatla yapıldığı ise dilinden açıkça anlaşılmaktadır'' denildi.

 aa



Bu haber 559 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,056 µs