En Sıcak Konular

Obama’yı değerlendirdi: Çıtayı yüksek tuttular

14 Kasım 2008 17:59 tsi
Obama’yı değerlendirdi: Çıtayı yüksek tuttular Obama’nın beyin takımını içinden çıkaran Brookings Institue’te konuşan Erdoğan Amerikalılar önünde Obama’nın başkanlığını değerlendirdi: Çıtayı çok yüksek tuttular. Beklenti yüksek!

ABD’deki Brookings Enstitüsü’nde konuşan Başbakan Erdoğan ABD başkanlık seçimleri ve küresel finans krizi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Çıta yüksek tutuldu

ABD’de Barack Obama’nın başkan olarak seçilmesinin önemli olduğunun altını çizen Erdoğan, dünya genelinde Obama ile ilgili çıtanın çok yüksek tutulduğunu, bunun yüksek bir beklenti oluşturduğunu belirterek Obama’nın uygulamalarında bu beklentiyi karşılamak zorunda olduğunu ima etti.

Ekonomik krizden biz de etkileniyoruz

Dünya ekonomik krizinin dünyanın bir numaralı gündem maddesi olduğunu belirten Erdoğan Türkiye’nin daha önce mali krizler yaşadığı için tecrübeli olduğunu ve krizden çok fazla etkilenmediğini söyledi. Bunun Türkiye’nin hiç etkilenmeyeceği anlamına gelmediğini vurgulayan Erdoğan ‘Türkiye’de de bu krizin etkilerini yavaş yavaş hissediyoruz’ dedi. Erdoğan Bush’un girişimiyle düzenlenen G-20 toplantısında krizle nasıl mücadele edileceğinin konuşulacağını söyledi.

Liderler zirvesine dönüşsün

Yarın toplanacak olan G-20 zirvesinin etkin olup olmayacağını sorgulayan Başbakan Erdoğan ‘bundan şüphelerim var’ dedi ve ekledi: Daha önce dışişleri bakanlığı seviyesinde toplanan G-20 zirvesi artık liderler zirvesi haline gelmeli.’

ABD Ermenistan konusunda yardım etmeli

Amerikalılara seslendiği konuşmasında Türkiye’nin komşularıyla sıfır problemi olan bir ülke olduğunu belirten Erdoğan Ermenistan ile Türkiye’nin ilişkilerinde yaşanan yumuşamayı anlatırken ABD’nin ortak tarih komisyonu konusunda Ankara’ya destek olması gerektiğini belirtti. Kafkasya İstikrar Paktı’nı anlatan Erdoğan Rusya ve Gürcistan ile Azerbaycan Ermenistan sorunlarının çözümünün bu paktta olduğunu belirtti. Rusya, Gürcistan, Azerbaycan ve Ermenistan’ın pakt fikrine çok sıcak baktığını belirten Erdoğan Dağlık Karabağ sorununun çözümünün ilişkileri olumlu yönde geliştireceğini belirtti.

iyibilgi.com



Bu haber 495 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,442 µs