En Sıcak Konular

Emniyetin içinde PKK şoku

14 Kasım 2008 16:59 tsi
İzmir'de bombalı saldırı hazırlığında yakalanan N.K'ye yardım eden PTT dağıtım görevlisi V.G., Emniyet Müdürlüğü'nün de içinde olduğu alanda keşif yapmış.

Vatan gazetesinin haberine göre; İzmir'de bombalı saldırı hazırlığındayken yakalanan PKK bombacısı 'Hogir' kod adlı N.K.'nin kendisine yardım eden PTT dağıtım görevlisi V.G.'nin üniformasını giyip resmi kurumlarda keşif yaptığının ortaya çıkması, postacıların da işini zorlaştırdı. Posta dağıtıcıları artık resmi kurumlara ve şirketlere girerken aramadan geçiriliyor.

Terör örgütüne 2004 yılında katıldıktan sonra Kuzey Irak'taki Hakurk kampı başta olmak üzere bir çok birimde bomba, suikast, silah ve sabotaj eğitimi alan 'Hogir' kod adlı 24 yaşındaki N.K.'nin, yaklaşık 15 gün önce İzmir'e geldiği bilgisini aldıktan sonra Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri çalışma başlatmıştı. Tüm bağlantıları, gün içerisindeki hareketleri saniye saniye terör birimlerince kayda alınan N.K.'nin boş arsada bulunan bombayı alarak saklandığı eve götürmesiyle de operasyona geçilmişti.

OLAYI EN AZ OLAN SEMTTE YAKALANDI

İzmir'in en sakin semtlerinden birisi olan Gaziemir ilçesindeki Fırat Mahallesi'nde bulunan eve geçen cuma günü saat 16.00 sıralarında yapılan baskında, N.K. ile kendisine yardım ve yataklık yapan PTT dağıtım görevlileri V.G. (25) ve İ.K.'de (24), yakalanmıştı. Bomba imha uzmanlarının dedektör köpeklerle evde yaptıkları aramalarda ise, bombacının yatağının altında zaman ayarlı patlatılmaya hazır yaklaşık 500 gram A-4 patlayıcı ele geçirilmişti.

EMNİYETTE GÖREV YAPMIŞ

Gözaltına alınan ve bombacı teröristle birlikte sevkedildiği adliyede yardım ve yataklık yapmak suçundan tutuklanan dağıtım elemanı V.G.'nin yaklaşık 6 ay öncesine kadar Bozyaka Emniyet Müdürlüğü'nün de içerisinde bulunduğu alanda görevli olduğu ortaya çıktı. V.G.'nin diğer dağıtım elemanı arkadaşlarıyla sık sık emniyet müdürlüğüne çuvallar içerisinde posta getirdiği, resmi görevinden dolayı tüm birimlere de rahatca girip çıkma fırsatı bulduğu öğrenildi.

İki yıl önce girdiği KPSS'den yüksek bir puanla devlet memuru olmaya hak kazandıktan sonra PTT'ye dağıtım elemanı olarak giren V.G.'nin, emniyet müdürlüğünde çalıştığı bilgisi, meslektaşları tarafından da doğrulandı. Posta İşletmeleri Müdürlüğü yetkilileri ise, adliyeye intikal etmiş olayla ilgili açıklama yapamayacaklarını söyledi.

OLAY GÜVENİ ZEDELEDİ

Geçen Ağustos ayında Yağhaneler semtinde er Hüseyin Arısoy'un şehit olduğu, 17 kişinin de yaralandığı saldırıyı gerçekleştiren B.S.'yle aynı kamplarda eğitim aldığı öğrenilen N.K.'ye iki PTT görevlisinin yardım ve yataklık yapması, aynı kurumda çalışanlara olan güveni de zedeledi. Posta işletmelerinde görevli bazı personel, operasyon sırasında ortaya çıkan gerçeğin ardından daha önce rahatca girdikleri bazı resmi ve özel kurumlarda artık aramadan geçirildiklerini, çantalarının kontrol edilmeye başlandığını söyledi.

Nethaber



Bu haber 644 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,407 µs