En Sıcak Konular

Tunceli’de PKK’lılara büyük kıskaç

14 Kasım 2008 15:11 tsi
Tunceli’de PKK’lı teröristlere karşı başlatılan sonbahar operasyonu giderek genişliyor.

Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığı ile Tunceli 4'üncü Komando Tugay Komutanlığı'ndan havalanan helikopterler, çok sayıda Jandarma özel haraket timini Tunceli-Ovacık ve Pülümür üçgenindeki Ahpanos, Pülümür, Kutuderesi vadileri ile Kırmızı dağ, Çambulak ve Mercan dağları bölgesine indirdi. Operasyonların bütün hızıyla sürdüğü dağlık alanlarda güvenlik güçleri ile PKK’lılar arasında zaman zaman çatışmalar yaşanıyor.


Tunceli Bölgesinde sayıları 300 civarında olan teröristlerin etkisiz hale getirilmesi amacıyla başlatılan geniş çaplı operasyonlar sürüyor. İki gün önce PKK’nın 20 kişilik Karadeniz grubunun kış üslenmesi için Tunceli bölgesine geldiği ve Munzur ile Mercan dağları bölgesinde bulunduğu istihbaratının alınması ile birlikte bu bölgelerde yoğunlaşan operasyonlara çok sayıda Sikorsky helikopter ile Kobra helikopteri de katılıyor.

PKK’lıların kış üslenmesi yapacağı bölgeler arasında bulunan Aliboğazı, Kutuderesi, Ahpanos, Dokuzkaya ile Pülümür vadilerine sikorsky helikopterleri ile sürekli jandarma özel harekat timleri indirilirken, kobra helikopterleri de alanı bombalıyor. Güvenlik güçleri PKK’nın kış üslenmesi yapacağı bölgelerde yer altında sakladığı tonlarca gıda maddesini bularak imha etmeyi ve PKK’lıları da etkisiz hale getirmeyi planlıyor.


Bu arada Hozat-Ovacık ve Hozat Çemişgezek ilçeleri arasındaki dağlık ve ormanlık alanlarda da dün sabah saatlerinde başlatılan ve binlerce askerin katıldığı operasyonlarda aralıksız devam ediyor. Özellikle Hozat ile Çemişkezek ilçeleri arasındaki Aliboğazı vadisinde yoğunlaşan operasyonlarda güvenlik güçleri ile PKK’lılar arasında zaman zaman sıcak temas sağlanıyor, yoğun operasyonlar yüzünden PKK’lıların derin vadilerde saklanmaya çalıştıkları kaydedildi.

Hürriyet



Bu haber 544 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,584 µs