En Sıcak Konular

Somalili korsanlara operosyon her an olabilir

14 Kasım 2008 13:53 tsi
Gökova Firkateyni’nine Sualtı Taarruz Timi (SAT) takviyesi yapıldı iddiası.

SOMALİ yakınlarındaki Aden Körfezi’nde terör estiren ve Ya- Sa Denizcilik’e ait Neslihan adlı geminin ardından, YDCK Denizcilik'e ait ‘Karagöl’ adlı Türk gemisini de kaçırarak fidye isteyen Somalili korsanlara yönelik, bölgedeki NATO gücünden ayrılarak ulusal komutaya geçen Gökova Firkateyni’nin her an operasyon gerçekleştirebileceği bildirildi. Firkateyne, bu amaçla Sualtı Taarruz Timi (SAT) takviyesi yapıldığı belirtildi.
NATO bünyesindeki deniz gücüyle birlikte bölgede bulunan Kurmay Yarbay Ender Kahya komutasındaki F- 496 bordo numaralı Gabya sınıfı Gökova Firkateyni’ne, NATO'nun bilgisi dahilinde Türkiye’den SAT timi takviyesi yapıldığı bildirildi. Tüm dünyayı tedirgin eden korsanlara karşı operasyonu tüm ülkelerin de desteklediği belirtilirken, operasyon hazırlıklarının en ince ayrıntısına kadar yapıldığı, gerektiğinde NATO gemilerinin de TCG Gökova’ya destek vereceği kaydedildi.
Konuyla ilgili resmi açıklama yapılmazken, Türk Deniz Kuvvetleri’nden bazı emekli subaylar, bir gece yarası SAT timlerinin helikopterden iple aniden gemiye inerek korsanları etkisiz hale getirebileceğini söyledi. Türk timlerinin bu konuda son derece deneyimli oldukları da belirtildi. SAT timlerinin, helikopterden her koşulda iple hareket halindeki bir gemiye inme (bording) kabiliyeti ve deneyimine sahip olduğu gibi, su altında dalarak veya su üstünden sürat botuyla herhangi bir gemiye yaklaşıp çıkabilecek özelliklere sahip olduğu ve en modern silahlarla donatılmış, her türlü silahı kullanabilecek güce sahip oldukları biliniyor.
Şu anda NATO gemilerinden ayrı olan ve operasyon hazırlığı ve planlamasını tamamladığı belirtilen TCG Gökova’ya emir verildiği anda operasyona başlanabileceği vurgulandı.
Türk Deniz Kuvvetleri’nde Gabya sınıfı 8 firkateynden biri olan F- 496 bordo numaralı Gökova Firkateyni, emsallerine oranla son derece kıvrak manevra kabiliyetine sahip. Deniz Kurmay Yarbay Ender Kahya komutasındaki firkateynde şu anda bir Sea- Havk (Deniz Şahini) helikopteri de mevcut. NATO görevine çıkarken, diğer gemiler gibi (Savaş yükü) olarak da adlandırılan eksiksiz mühimmat donanımı olan Gökova’da 20 subay, 113 astsubay, 18 uzman, 68 erbaş ve er bulunuyor.

Milliyet



Bu haber 645 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,425 µs