En Sıcak Konular

Özal Türkiye'nin adını değiştirmek mi istedi

14 Kasım 2008 13:42 tsi
Özal Türkiye'nin adını değiştirmek mi istedi Merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın kardeşi Korkut Özal, ağabeyinin Türkiye'nin adını değiştirmeyi hayal ettiğini söyledi. İşte Özal'ın Türkiye düşüncesi

Ali Kırca'nın Show Tv'de sunduğu Siyaset Meydanı'n Başbakan Erdoğan'ın Hakkari'de yaptığı konuşmayla başlayan, "Ya sev, terket" tartışması konuşuldu.

Programa katılan Eski Bakanlardan Turgut Özal'ın da kardeşi Korkut Özal çarpıcı açıklamalarda bulundu. 9. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın kendisine Türkiye'nin isminin değiştirilebileceğini söylediğini açıklayan Özal, "Rahmetli abim sorunun çözülmesi için Türkiye'nin isminin değiştirilebileceğin, Anadolu yapılabileceğini söylemişti." dedi. "Sayın Özal, söyledikleriniz önemli, kayıtlara geçiyor" uyarısının ardından Korkut Özal, söylediklerini bir kez daha tekrar etti ve Turgut Özal'ın bunu kendisine ikili bir görüşmede, "Keşke Anadolu olsaydı" dediğini bir kez daha tekrar etti.

OKUMUŞ ÇOK ÜZÜLDÜM

MHP eski İstanbul Milletvekili Nazif Okumuş, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın önerisini öğrendiğini ve büyük üzüntü duyduğunu söyledi. Kafasında bazı soru işaretlerinin olduğunu ve bu açıklamayla bu soru işaretlerinin netlik kazandığını söyleyen Okumuş, "ABD'de bir köy çocuğunun başkan seçilmesini alkışlıyoruz da Anadolu'da köy çocuklarının bu makamlara gelmesini niçin görmüyoruz. Milyonlarca izleyen var. 1. Cumhurbaşkanımız Mustafa Kemal Atatürk, kimliğini izleyilerimiz kafasında canlandırsın... 2. cumhurbaşkanımız İsmet İnönü. Bütün ileyicilerimiz, İsmet Paşa'yı etnik kimlik olarak bir yere oturtmak istiyorlarsa otursunlar. 3. Cumhurbaşkanı Celal Bayar, 4. Cumhurbaşkanı Cemal Ağa.. İnsanlar kafasında bir yerlere oturtsun. Bazılarına göre Türkiye'de cumhurbaşkanlığı paylaşılmış gibi verilebilir. Çok enteressan buldum, çok üzüldüm." ifadelerinde bulundu.

KILIÇ: KONFEDERASYONU GÖSTERDİ

Altemur Kılıç ise Turgut Özal'ı çok sevdiğini kendisine de bir görüşmede Türkiye haritasını göstererek, "Keşke konfederasyon olsa dedi. Haritayı göstererek, Türklerle Kürtler konfederasyon olsa dedi. Ben sustum. Sen beğenmedin dedi. Özal Osmanlı özlemi çekiyordu. Osmanlı ne? Türklüğü hakir görmüştür. Osmanlı'dan ne çıktı? Kaos çıkmıştır" dedi.
 
BEN DE ABİMİN ZEHİRLENDİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM
 
Ali Kırca, "Abinizin zehirlenerek öldürüldüğünü ve bunun da Kürt meselesinden dolayı olduğunu düşünüyor musunuz?, Kafanızda soru işaretleri var mı?" sorusuna Korkut Özal: Oğlu ve eşi, 'Babamızın öldürüldüğünü düşünüyoruz' dediler. Onlar saçından örnek alınmış ve zehirlendiği ortaya çıktı. Benim de şüphelerim var. Öldüğü gün, Köşkte doktor yokmuş. Hastaneye getirildiğinde ölmüştü. Kürt sorunu da çözülme noktasına gelmişti. Öcalan'la da temas sağlanmıştı. Öcalan'ı karşınıza oturtmak değil. Oturttuğunuz zaman Türkiye'yi ikiye bölmüş oluyorsunuz.

Haber7



Bu haber 1,311 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,239 µs