En Sıcak Konular

14 Kasım 2008 13:02 tsi
Obama'nın sırrı Chicago'da mı?

İyibilgi Ankara

Aslında bu işareti kullanan liderlerin ve toplumda çeşitli kulvarlarda öne çıkmış simaların sayısı çok fazla. Peki ama bu işaretin anlamı ne? ABD seçim kampanyası döneminde Barack Obama'nın bu el işaretini kullanan çok sayıda resim bulunuyor.

Ve bu sıklık yine ABD internet sitelerinin tartışma ortamlarında yoğun biçimde işlendi, tartışıldı. En hararetli tartışmalar ise, daha çok Masonik ve Satanic yorumlar etrafında döndü. Bir çoğuna göre Obama'nın kullandığı bu işaret, masonik bir işaretti ve şaşılası bir durum da ortada bulunmuyordu.

Bu görüşe karşı çıkınların elindeki kanıt ise daha elle tutulur ve açıklayıcı gibi. Çünkü bu işaret, pek bilinen ve kullanılan "Seni (sizi) seviyorum" anlamına geliyor. Klasik bir el hareketi ve tıpkı elin başparmağını yukarı kaldırmanın "iyi", veya ABD'de ve sanırız Türkiye'de de artık maalesef iyi bilinen orta parmakla yapılan argo bir hareket kadar bilindik.

Ancak her iki fikri de savunan taraflar, karşı cepheleri ikna edebilmiş değil. Zira, ABD yönetiminde bulunan bir çok önemli ismin bu figürü kullanmasını "hanedan, masonik, güç" etkisi altında olduklarına bağlayanlar var. Tabii Obama'nın bu işareti tercih etmesini Chicago'yla açıklayanlar da.

Bilindiği gibi Barack Obama İllinois Senatörü. Bu eyaletin en büyük şehri (ABD'nin en büyük üçüncü şehri) ise Chicago. Chicago, oldukça eski bir yerleşke. Tabii ABD tarih kıstaslarına göre. Kuruluşu 1833. İlk gökdelen de bu şehirde yapılmış. Ama aynı zamanda Chicago dünya masonluğunun en önemli merkezlerinden, daha doğrusu kurucu merkezi. 



Bu haber 1,270 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,823 µs