En Sıcak Konular

Benzindeki ranta maliye el koydu

14 Kasım 2008 12:09 tsi
Maliye, akaryakıt şirketleriyle ilgili stok incelemesini bitirdi. 90 şirkete vergi ve para cezası geliyor.

Pompa fiyatları konusunda eleştirilen akaryakıt şirketleriyle ilgili stok incelemesi bitti. 90 şirkete vergi ve para cezası geliyor. Cezalar tebligat için vergi dairelerine gönderiliyor.

PETROL fiyatlarındaki düşüşü pompa fiyatlarına tam anlamıyla yansıtmadıkları için tepki çeken akaryakıt şirketlerine, aylardır süren stok incelemesinde para ve vergi cezası geliyor. Maliye Bakanlığı Kaçak Akaryakıt ile Mücadele Komisyonu’nun koordinatörlüğünde yürütülen akaryakıt şirketleri ile ilgili ceza raporları tamamlandı. Buna göre, üretim, dağıtım ve depolama hizmeti veren yaklaşık 90 akaryakıt şirketine ceza kesilecek.

İTHAL EDİLENLE BEYAN TUTMADI

MALİYE Bakanlığı’nın koordinatörlüğünde yaklaşık 8 ay önce başlayan akaryakıt şirketleriyle ilgili inceleme son aşamaya geldi. Maliye Bakanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, akaryakıt şirketleri, standart dışı akaryakıt, stok bulundurma, vergi kaçağı konularında denetime tabi tutuldu.

Ayrıca, standart dışı akaryakıtlarla ilgili bulgular ve marker oranları ile ilgili TÜBİTAK raporları da, işleme konulması için Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’na (EPDK) gönderildi. 90 şirketle ilgili raporlar önümüzdeki günlerde tebligat için, şirketlerin vergi dairelerine gönderilecek. Vergi daireleri de, cezaları şirketlere tebliğ edecek. Tebliği ile birlikte tahsilat süreci başlamış olacak. Raporlarda yüksek vergi cezaları olduğu belirtildi. İnceleme, şirketlerin ithal ettiği akaryakıtlarla beyan ettikleri akaryakıt tutarlarının tutmaması üzerine başlatıldı. İthal edilen akaryakıt ile beyan edilen arasındaki farkın vergisi hesaplandı. Bu da geçmiş yılları da kapsadığı için yüksek miktarlara ulaştı.

750 denetim elemanı stokları inceledi

MALİYE’NİN EPDK ile birlikte 750 denetim elemanının katılımıyla gerçekleştirdiği akaryakıt operasyonunda, şirketlerin tanklarından alınan numunelerle marker oranı ve standart dışı olup olmadığı incelendi. EPDK, şirketlere 2006’da da 1.6 milyar YTL para cezası kesmiş, borç takside bağlanmıştı.


Star

 



Bu haber 758 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,439 µs