En Sıcak Konular

Meclis'te ''ROJ TV'' karmaşası

14 Kasım 2008 10:21 tsi
Portekiz'den gelen ve vicdani retle ilgili belgesel hazırladığı belirtilen üç kişilik bir grubun “Roj Tv'den” olduğu iddiası ortalığı karıştırdı.

Meclis'te DTP Diyarbakır Milletvekili Akın Birdal'ın vicdani ret hakkı içeren yasa önerisiyle ilgili basın toplantısının ardından Portekiz'den gelen ve vicdani retle ilgili belgesel hazırladığı belirtilen üç kişilik bir grubun “Roj Tv'den” olduğu iddiası ortalığı karıştırdı.

DTP'li Birdal ise “Vicdani retle ilgili 5 milyon insanı ilgilendiren temel bir konuyu gündeme getirirken polemik konusu olabilecek böyle bir konuyu hangi amaçla Meclis'e taşıyabilirim” sözleriyle “Roj tv” tartışmasına tepki gösterdi. Birdal “Ne onlar gelir ne biz zemin yaratırız” dedi. DTP Diyarbakır Milletvekili Akın Birdal'ın vicdani ret hakkı içeren yasa önerisiyle ilgili basın toplantısının ardından Meclis'te, “Roj tv” çalışanlarının da basın toplantısını izlediği iddiası gündeme geldi. Birdal'ın basın toplantısını, Meclis muhabirlerinin ve ulusal kanalların dışında üç kişiden oluşan yabancı bir ekip de kamerayla izledi. Toplantının sonunda, bu üç kişilik ekip televizyon kanalları ve basın mensupları arasında ilgi odağı olurken, sözkonusu ekibin Roj Tv'den olduğu iddiası ortaya yayıldı. Kameramanların bir süre çekim yaptığı üç kişilik yabancı grup ise Portekiz'den geldiklerini söyledi. Toplantıyı izleyenlerin Portekiz PTF televizyonundan olduğu ve vicdani retle ilgili belgesel hazırladıkları kaydedildi.

-BİRDAL'DAN ROJ TV TARTIŞMALARINA TEPKİ-

DTP Diyarbakır Milletvekili Akın Birdal ise basın toplantısını izleyenlerin Roj Tv'den olduğuna ilişkin tartışmalara tepki gösterdi. Vicdani ret konusunun 5 milyon kişiyi ilgilendiren bir konu olduğunu belirten Birdal “Böyle temel bir konuyu gündeme getirirken polemik konusu olabilecek bir konuyu oraya hangi amaçla taşıyabilirim. Roj tv bu toplantıyı değerlendirecekse ajanslardan alır. Basın toplantısını izleyenler başvurdu, basın toplantısını izlemek üzere Meclis'e gelmek istediklerini söylediler. Biz de Dikmen kapısına isim yazdırdık. Ben de kendilerini basın toplantısı salonunda gördüm. İstanbul'da vicdani retçilerle görüşmüşler ve bizim toplantımızı da izlemek istemişler. Hem Roj tv oraya niye gelsin ki. TBMM grup toplantılarını, Meclis'in çalışmalarını zaten Meclis Tv'den alıp veriyorlar. Bu toplantıyı da alabilirler. Dolayısıyla Meclis'e gelmesine gerek yok. Ne onlar gelir ne biz zemin yaratırız. Tartışmaları doğrusu anlayabilmiş değilim” diye konuştu.

timeturk



Bu haber 603 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,848 µs