En Sıcak Konular

Takip Paksüt'ün eşi ile Çömez'e

14 Kasım 2008 09:54 tsi
Takip Paksüt'ün eşi ile Çömez'e Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Paksüt ve eşinin izlenmesine ilişkin soruşturma bitti. Polislerin, Ferda Paksüt ve Çömez’i Ergenekon için izlediği ortaya çıktı.

Gündeme bomba gibi düşen dinleme olayına savcılık noktayı koydu.

Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt ve eşi Ferda Paksüt’ün, polise ait dinleme aracıyla izlendiğine ilişkin iddiaları üzerine başlatılan soruşturmada, resmi görevliler hakkında “takipsizlik” kararı verildiği öğrenildi.

Savcı Vahdet Polatkan’ın kararda Osman Paksüt’ün değil, Ergenekon kapsamında ifadesi alınan eşi Ferda Paksüt ile yine aynı soruşturma kapsamında hakkında yakalama emri bulunan AKP eski Milletvekili Turhan Çömez’in dinlendiği ve izlendiğine ilişkin tespitlere yer verdiği bildirildi.

Kamuoyunda günlerce tartışılan olayda, Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt ve eşi Ferda Paksüt, 13 Mayıs’ta öğle yemeğine giderken takip edildiklerine ilişkin şüphe üzerine Kavaklıdere Tenis Kulübü önünde arkalarındaki siyah Doblo marka aracın yanına giderek, kim olduklarını sormuş, yanıt alamayınca da Ankara Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz’ı aramışlardı. Olay yerine gelen Yılmaz ise aracın Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı’na ait olduğunu ve bir uyuşturucu operasyonu nedeniyle bölgede bulunduğuna ilişkin Paksüt çiftine bilgi vermişti. Olayın kamuoyuna yansıması ardından Paksüt de uzun süredir dinlendiğine ilişkin kuşkularını dile getirmiş ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı resen soruşturma başlatmıştı.

Dinleme yapanlara takipsizlik

Soruşturmayı yürüten Ankara Cumhuriyet Savcısı Vahdet Polatkan yaklaşık 5,5 aylık çalışmasını tamamladı. Bu sürede aldığı onlarca ihbarı değerlendiren Polatkan, Paksüt çiftinin de bilgisine başvurmuştu. Bir ihbarın ardından Polatkan’ın talebi üzerine İstanbul Emniyet Müdürlüğü, KOM Şube Müdürlüğü’nde arama yapılmış ancak Ergenekon soruşturması savcılarının üst mahkemeye yaptığı itiraz üzerine arama tamamlanamamıştı.

İzleme Çömez ve Paksüt'ün eşineymiş

Polatkan’ın, dinleme ve izleme yaptıkları ileri sürülen kamu görevlileri hakkında “takipsizlik” kararı verdiği öğrenildi. Kararda, Osman Paksüt’ün izlenmediği ancak Ergenekon soruşturması çerçevesinde “şüpheli” olarak ifadesine başvurulan eşi Ferda Paksüt ile olay günü öğle yemeği yedikleri eski AK Parti Milletvekili Turan Çömez’in izlendiği ve dinlendiği tespitinin yer aldığı öğrenildi.

Kararda, Ferda Paksüt ve Çömez hakkında İstanbul mahkemelerinin “Ergenekon terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etmek suçundan” vermiş olduğu yasal dinleme kararları bulunduğuna ilişkin tespite de ye rverildiği bildirildi.

 

Vatan



Bu haber 664 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,386 µs