En Sıcak Konular

Yine 6. İhtisas Dairesi yine tartışmalı rapor

14 Kasım 2008 09:11 tsi
Vakit gazetesi yazarı Hüseyin Üzmez’in ’cinsel istismar’da bulunduğu ileri sürülen 14 yaşındaki B.Ç.’ye ’ruh ve beden sağlığının bozulmadığı’ raporunu veren İstanbul Adli Tıp Kurumu 6’ncı İhtisas Dairesi’nin

VAKİT gazetesi yazarı Hüseyin Üzmez’in tahliyesine yol açan raporu veren İstanbul Adli Tıp Kurumu 6’ncı İhtisas Dairesi’nin, hastanedeki kesin doğum kayıtlarına göre 13 yaşında olan kıza ’15 yaşında’ diye rapor verdiği anlaşıldı. Böylece bir sanık beraat etti, bir kişinin davası düşürüldü, bir kişi de üç ay on gün hapse çarptırıldı.

Konya’nın Ilgın İlçesi’nde anne ve babası boşanınca Yetiştirme Yurdu’na verilen, ancak kaldığı yurttan kaçan Ümmühan B., iddiaya göre, 2005’te 12 kişinin tecavüzüne uğradı. Ümmühan B.’ye bir süre sonra üç kişi daha tecavüz etti. Her iki olayla ilgili Akşehir Ağır Ceza Mahkemesi’nde sanıklar hakkında, nüfus kaydında 13 yaşında görünen Ümmühan B.’ye ’tecavüz’, ’cinsel saldırı’ ve ’alıkoyma’ suçlamasıyla 10’ay yıl altışar ay hapis istemiyle iki ayrı dava açıldı. İlk davada, 12 sanık altı ay cezaevinde kaldıktan sonra tutuksuz yargılanmaya başlandı.

Üç sanığın yargılandığı ikinci davada Ümmühan B.’nin kemik yaşının saptanmasını istedi. Mahkeme, Ümmühan B.’yi kemik yaşının saptanması için Adli Tıp Kurumu’na sevk etti.

Filme göre: 15

Hüseyin Üzmez davasında B.Ç. için tartışmalı raporu veren İstanbul Adli Tıp Kurumu 6’ncı İhtisas Kurulu, Ümmühan B. için de istenen raporu 28 Şubat 2007’de verdi. Kurul, Ümmühan B. için Kütahya Devlet Hastanesi’nden 21 Aralık 2006’da verilen raporda radyolojik olarak film çekim tarihinde 16 yaşında olduğunun belirlendiğini savundu ve "Kişinin film çekilme tarihi 20 Aralık 2006’da 16 yaşı içinde olduğu, olay tarihleri 30 Temmuz 2005 ve 29 Ağustos 2005’te (radyolojik olarak) 15 yaş içinde olduğu ve 15 yaşını bitirmediği oy birliği ile mütalaa olunur" dedi. Adli Tıp’tan verilen bu rapor üzerine Akşehir Ağır Ceza Mahkemesi, mağdur Ümmühan B.’nin yaşının büyük olduğunu dikkate alarak, ikinci davada yargılanan üç sanıktan 1’i beraat etti, 1 kişinin davası düşürüldü, 1 kişi de 3 ay 10 gün hapse çarptırıldı. Diğer davada 12 tutuksuz sanığın yargılanmasına ise devam ediliyor.

Doğum tutanağı: 13

Savcılığın açtığı Ümmühan B.’nin yaş tashihi davasında, kızın annesi 36 yaşındaki Hatice B. doğumu Karaman Devlet Hastanesi’nde yaptığını söyledi. Bunun üzerine mahkeme, hastaneden Ümmühan B.’nin doğumuna ilişkin tutanağı istedi. Gelen tutanakta Ümmühan B.’nin nüfustaki gibi 5 Ekim 1993’te doğduğu belirtilince mahkeme yaş tashihi davasını reddetti. Böylece Ümmühan B.’nin 1993 doğumlu olduğu, tecavüz olaylarının gerçekleştiği tarihte ise yaşının Adli Tıp’ın dediği gibi 15 değil 13 olduğu kesinleşti.

Hürriyet



Bu haber 486 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,507 µs