En Sıcak Konular

MHP'den yolsuzluk iddiaları

13 Kasım 2008 21:29 tsi
Sağlık Bakanlığı'nda ilaç yolsuzluğu yapıldığını ve bakanlığın 5 00 bin YTL zarara uğratıldığını iddia ettiler.

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır ile birlikte TBMM'de bir basın toplantısı düzenleyen Osman Durmuş, Sağlık Bakanlığı'nda yapılan yolsuzluklara son olarak Verem Savaş Daire Başkanlığı'nın eklendiğini belirterek, ilaç alımlarında yolsuzluk yaptığını öne sürdü. Osman Durmuş, Verem Savaş Daire Başkanlığı'nın 2007 yılı ilaç ihtiyaç listesini belirlemek üzere bir komisyon kurduğunu; komisyonun taslak ihale belgesinde listenin 100 bin Streptomisin Sülfat, 30 bin Rifampicine Süspansiyon olarak belirtildiğini ifade etti. Durmuş, "Daire Başkanı Feyzullah Gümüşlü basiretsiz ve keyfi bir yaklaşımla komisyonun evrakında tahrifat yaparak Streptomisin sayısı olan 100 binin üstünü çizerek 500 bin adete çıkarmış, 30 bin adet olarak belirtilmiş olan Rifampicin süspansiyon sayısının üzerini çizip sayısını 10 kat artırarak 300 bin adet olarak yazmıştır" diye konuştu.

İlaçların üretim tarihinden itibaren belirli bir sürede tüketilmesinin zorunlu olduğunu vurgulayan Osman Durduş, ''Bu ilaçlardan kullanım süresi Kasım 2008'de dolanlar vardır. 2008 yılı sonu itibariyle bBunların 30 bininin ancak tüketilebileceği anlaşılmıştır. Bunlar Verem Savaş Derneklerine, Göğüs Hastalıkları Hastanelerine dağıtılarak, bu merkezler de sıkıntıya sokulmuştur. Ana depoda kalıp miadı dolan 300 bin ilacın imha edileceği anlaşılmaktadır. Bakanlık, 500 bin YTL zarara uğratılmıştır'' dedi.

Osman Durmuş, ''İhtiyacın 10 katı kadar ilacın alınması sonunda hangi ilaç kurumlarına haksız para aktarılmış veya bunun karşılığında ne menfaat temin edilmiştir?'' diye sordu. Olayın örtbas edilmesi için bütün bakanlığın seferber olduğunu savunan Durmuş, Bakan Recep Akdağ'ın da bu olayın örtbas edilmesine onay verdiğini kaydetti. Durmuş, olayın duyulması üzerine ''Afganistan'a gönderilen hibe ilaçlar'' adı altında ilaçların Afganistan'a gönderildiğini söyledi.



Bu haber 612 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,715 µs