Vatan o Vatan mı? | " /> Vatan o Vatan mı? | "/>

En Sıcak Konular

Bu Vatan o Vatan mı?

13 Kasım 2008 21:02 tsi
Bu Vatan o Vatan mı? 'Vatan Başbakan emriyle muhabir değiştirmez’ manşetiyle çıkan Vatan Gazetesi, Genelkurmay telefonu karşısında nasıl davranmıştı?

Bugün ‘Vatan, Başbakan emriyle muhabir değiştirmez’ manşetiyle çıkan Vatan Gazetesi, bu manşetiyle büyük bir çelişkiye de imza atmış oldu. Bugün muhabirine sahip çıktığını ileri süren Vatan Gazetesi, tam bir yıl önce önce Genelkurmay’ın bir telefonuyla muhabirini işten kovmuştu.

Başbakanlığın, Vatan Muhabiri Veli Toprak’ın da aralarında bulunduğu 7 gazetecinin akreditasyon kartlarını iptal ederek Başbakanlığa girmelerini ve Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Başbakanlık tarafından organize edilen programlarını izlemelerini yasaklamasının ardından Vatan Gazetesi bugün “Vatan Başbakan için muhabir değiştirmez” manşetini attı.

Haberde, yasaklanan muhabir Veli Toprak’ın yerine yeni bir isim bildirilmeyeceği belirtilirken, “Başbakanlık, VATAN Muhabiri Veli Toprak’ın da aralarında bulunduğu 7 gazetecinin akreditasyon kartlarını iptal ederek Başbakanlığa girmelerini ve Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Başbakanlık tarafından organize edilen programlarını izlemelerini yasakladı. Sadece kendi istediği isimlerin Başbakanlık’ta görev yapmasına izin veren Başbakanlık, “yasaklı” muhabirlerin değiştirilmesi uygulamasını da başlattı. VATAN, akreditasyon kartı iptal edilen Başbakanlık ve AKP muhabiri Veli Toprak’ın yerine bir başka muhabirin ismini bildirmeme kararı aldı...” denildi.

1 YIL ÖNCE GENELKURMAY İÇİN MUHABİR KOVMUŞTU

Bugün bu manşetle çıkan Vatan Gazetesi, tam 1 yıl önce Dağlıca baskınının ardından, olayı haberleştiren muhabirini, Genelkurmay’ın sert tepkisi üzerine görevden almıştı. Kendisini "Tümgeneral Yılmaz" diye tanıtan muhabir, Dağlıca'da görevli albayı arayıp bilgi almış ve Vatan Gazetesi de bunu haberleştirmişti.

Söz konusu haberin ardından 10 Kasım resepsiyonunda konuşan dönemin Genelkurmay Başkanı Org. Yaşar Büyükanıt, “Subayın birini bir gazeteci arıyor. Kendisini Paşa olarak tanıtıyor. Bilgi almaya çalışıyor. ‘Siz ordayken kaç kişiydiniz’ falan demiş. Arayan numaranın gazete santrali olduğunu anladık. Ben yöneticilerini aradım” şeklindeki konuşmasının ardından Vatan Gazetesi, söz konusu muhabirin işine son vermişti.

Aynı Vatan Gazetesi’nin Genelkurmay’ın bir telefonuyla muhabirini kovarken, Başbakanlığın uygulamasına ‘Vatan Başbakan emriyle muhabir değiştirmez’ şeklinde manşetten haberleştirmesi dikkat çekici bulundu.

timeturk



Bu haber 683 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,812 µs