En Sıcak Konular

Kamu ihale kanunu değişiyor

13 Kasım 2008 20:00 tsi
TBMM Genel Kurulunda, Kamu İhale Kanununda değişiklik öngören kanun tasarısının tümü üzerindeki görüşmeler tamamlandı.

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, tasarı üzerinde milletvekillerinin sorularını yanıtladı. MHP Karaman Milletvekili Hasan Çalış'ın ihale ilanlarının yayımlanmasında, yerel basının devre dışı bırakılıp bırakılmayacağına ilişkin sorusu üzerine Eroğlu, ''İhale ilamlarıyla ilgili yerel basını mağdur etmiyoruz. İhaleler elektronik ortamda yayımlanmasına rağmen yerel basında da yer alacak'' dedi.

Eroğlu, tasarının görüşmeleri sırasında bununla ilgili değişiklik önergesi vereceklerini belirterek, kendilerinin mahalli gazetelerin ayakta kalmasını istediklerini söyledi.

Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç, ''Şanlıurfa Valisi'nin, eşinin kara çarşaflı fotoğrafını yayınlayan yerel gazeteleri basarak, ilanlarını kestiğini'' öne sürdü. Genç, Vali hakkında herhangi bir işlem yapılıp yapılmayacağını sordu.

Bunun üzerine Eroğlu, valinin böyle bir şey yapmasının mümkün olmadığını ifade ederek, ''Gazetelerde yayımlanacak ilanlar Valilik onayından geçmiyor. Bu, Basın İlan Kurumu tarafından yapılıyor. Böyle bir şey kesinlikle söz konusu değil'' dedi.

MHP İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu da tasarı üzerinde yaptığı konuşmada, Kamu İhale Kanununu 57. Hükümetin çıkardığını hatırlatarak, aradan geçen sürede Kanunda 10'dan fazla değişiklik yapıldığını belirtti.

AK Parti iktidarının Kamu İhale Kanunu ve Kamu İhale Kurumunun denetiminden kaçmak için büyük çaba harcadığını ileri süren Tanrıkulu, tasarıyla Kamu İhale Kurumunun yetkilerinin kısıtlandığını, ihaleleri inceleme yetkisinin de elinden alındığını iddia etti.

Genel Kurulda, konuşmaların tamamlanmasının ardından temel yasa olarak ele alınan tasarının 1. bölümünün görüşülmesine geçildi.

 



Bu haber 612 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,613 µs