Ergenekoncu olmaktan gurur duyuyorum' | " /> Ergenekoncu olmaktan gurur duyuyorum' | "/>

En Sıcak Konular

'Ergenekoncu olmaktan gurur duyuyorum'

13 Kasım 2008 18:16 tsi
'Ergenekoncu olmaktan gurur duyuyorum' Ergenekon'da sorgu ve savunma sırası emekli binbaşı Muzaffer Tekin'deydi. Davanın kilit isimlerinden Tekin Ergenekon mensubu olmaktan "gurur" duyduğunu söylerken iddiaları da reddetti. Tekin'in başarısız intihar girişimi için yaptığı açıklama da ilgi

''Ergenekon'' davasının tutuklu sanığı emekli yüzbaşı Muzaffer Tekin, ''Ümraniye'de ele geçirilen el bombalarıyla hiç alakası olmadığını'' savunarak, ''Danıştay saldırısının içine ismim karıştırılmamış olsaydı, bugün burada olmayacaktım'' dedi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmanın öğleden sonraki oturumunda savunma yapan Tekin, yüce Türk adaletine olan sonsuz güvenini tekrarladığını söyledi.

Yaşadığı ''haksızlıklar'' karşısında kendisine destek olanlara teşekkür eden Tekin, eşi Müge Tekin hakkında da ''(Kan içip kızılcık şerbeti içtim) diyen, babasının ölümünü benden gizleyen 34 yıllık eşim, en büyük yaşam nedenlerimden biri'' ifadelerini kullandı.

Tekin, ''Deniz Feneri Davası'nın sanığı olmadım. Ergenekon soruşturmasının bir ferdi olduğum için gurur duyuyorum. Dışarıda beyni kelepçeli olmaktansa, burada beynin hür olması huzur veriyor. Önümüze getirilen bu dava dosyası, bilinmeyen bir denklem gibi gözükse de çözümü çok kolay. Bu dava sizin adalet kılıcınızın bir darbesini bekliyor'' diye konuştu.

Tutuksuz sanık Ali Yiğit'i dinlerken ''Asrın Davası'' denilen iddianamenin ''ne kadar trajikomik olduğunu gördüğünü'' iddia eden Tekin, bu iddianamede ''kin, öfke, para, iftira, porno, biraz darbe, biraz da cinayet söylentilerinin'' olduğunu öne sürdü.

Tekin, 23 yıl önce askeri mahkemede yargılanıp aklanarak görevine iade edildiğini ve bir onursuzluk yapmadığını anlatarak, o günden sonra da etrafındaki sevgi halkalarının genişlediğini anlattı.

Tekin, şöyle devam etti:

''Lakin, 2 yıl önce Danıştay saldırısının kilit ismi oldum. Türkiye'de bu zamana kadar kimseye böyle bir iftira atılmamıştır. 'Siyasi' diyorum, çünkü kanıtları çok açıktır. Danıştay olayında, emekli olsam da asker kimliğim gündeme getirildi. Bu nedenle canıma kıymaya karar verdim. Bunu sorgudan kurtulmak için 'kaçış' olarak niteleyenlere, 'onurlu insanların davranışlarını onursuzlar anlayamaz' diye cevap veriyorum.''

Danıştay saldırısının ardından ve ''Ergenekon'' soruşturması sürecinde ''hukuk yok sayılarak'' kendisiyle ilgili ''taraflı'' yayınların yapıldığını ileri süren Tekin, ''Ümraniye'de ele geçirilen el bombalarıyla hiç alakam yok. Bombalarla aynı evde aylarca yaşayan Ali Yiğit'in aleyhime ifade vermeye zorlanmasıyla gözaltına alındım, tutuklandım. Yiğit'i ilk kez Bayrampaşa Cezaevi'nde gördüm. İfadesini polisin hazırladığını bana defalarca söyledi'' dedi.

Tekin, avukat Mehmet Sami Selçuk hakkında da ''polisin muhbirleri olduğu gibi, acaba polisin avukatı mı?'' şeklinde yorumda bulundu.

''Danıştay saldırısının içine ismim karıştırılmamış olsaydı, bugün burada olmayacaktım'' diyen Tekin, Alparslan Aslan ile bu olaydan 1,5 yıl önce 3-4 kez telefonla görüştüğünü dile getirdi.

Tekin, buradaki amacın, ''kendisi üzerinden ulus devleti savunan güçleri sindirmek ve yok etmek olduğunu'' iddia etti.

Ali Yiğit'in ifadesi

Davanın tutuksuz sanıklarından Ali Yiğit, Ümraniye bombalarının Oktay Yıldırım'a ait olduğu yolundaki önceki ifadesini yinelerken, Muzaffer Tekin'i tanıdığı yönündeki ifadesini değiştirdi. Çapraz sorguya alınan Yiğit'in el bombalarıyla ilgili ifadesini tekrarlaması, Ergenekon sanıkları arasında dalgalanma yarattı. Yiğit, ifadesini değiştirmek yönünde tehdit edildiğini de söyledi.

HSYK duruşmaları izlesin

Bu arada bir sanık avukatı, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu üyelerinin gözlemci olarak duruşmalar katılmasını talep etti. Mahkeme başkanı Köksal Şengül, "Mahkeme herkese açık. Buraya mı davet edelim" diye sordu. Sanık avukatı da talebini bu şekilde dile getirerek yargının en üst noktasındaki kişilerin duruşmaları birebir gözlemlemesini istediğini kaydetti. Mahkeme heyeti talepleri değerlendirip kararını verecek.

Duruşmaya yarın saat 9.30'da Tekin'in yarım kalan savunmasıyla devam edilecek.

Ajanslar



Bu haber 585 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,857 µs