En Sıcak Konular

CHP TRT’de arınma istedi

13 Kasım 2008 16:26 tsi
CHP TRT’de arınma istedi
CHP’li Ünsal, “Etyen Mahçupyan ‘Cumhuriyetin ilkelerine bağlıyım’ noktasına gelmemiş, programı kaldırılsın” dedi. TRT Genel Müdürü kendisini “Onu da, etnik grup ve STK’ları da çıkarıyoruz” diyerek savundu

TBMM KİT Komisyonu’nda, CHP’liler AGOS Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve Taraf yazarı Etyen Mahçupyan’ın TRT’de program yapmasına karşı çıktılar. TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin ise, “Etyen Mahçupyan’ı da çıkaralım, etnik grupları, sivil toplum örgütlerini de çıkaralım. Bunu en çok muhalefetin istemesi lazım” diye yanıt verdi.

“SEN NE TERBİYESİZ ADAMSIN” • CHP’li Ali Koçal da, Genel Müdür Şahin’in milletvekillerine dağıtılan konuşma metninde, basının tekelleşmesinden bahsettiğini anlatırken, AKP’li Mehmet Emin Tutan, “Ergenekon’un avukatlığını yapıyordunuz, şimdi Aydın Doğan’ın avukatlığını mı yapıyorsunuz” diye laf atınca, bir tartışma yaşandı. CHP’li Abdullah Özer, “Sen ne terbiyesiz adamsın” derken, AKP’li Tutan, “Hakaret edemezsiniz” dedi.

GÜLEN SORUSU • CHP’li Akif Ekici, TRT’de AKP iktidarına ve Fethullah Gülen cemaatine yakın isimlere program yaptırıldığını belirterek, Genel Müdür Şahin’e, “Sizin de Fethullah Gülen’e yakınlığınız var mıdır” sorusunu yöneltti. DTP’li Nuri Yaman ise Şahin’in Türk Telekom, Avea gibi TRT dışındaki bazı yerlerin yönetim kurulu üyesi olmasını eleştirdi.

“PROGRAMI KALKSIN” • CHP Amasya Milletvekili Hüseyin Ünsal, “Etyen Mahçupyan gibi birisi, ‘Türkiye Cumhuriyeti’nin ilkelerine bağlıyım’ diye bir noktaya gelememiş ancak TRT’de program yapıyor. TRT’nin herkesin benim diyebileceği bir televizyon olması için bu gibi programlardan arındırılması gerekir” dedi. Bunun üzerine TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, “Etyen Mahçupyan’ı da çıkaralım, etnik grupları, sivil toplum örgütlerini de çıkaralım. Bunu en çok muhalefetin istemesi lazım” diye yanıt verdi.

KÜRTÇE DENEME YAYINI OCAKTA • Şahin, gazetecilerin sorularını yanıtlarken de, yetiştirilebilirse Kürtçe yayının Ocak ayından itibaren başlatılacağını belirterek, “Arkadaşlar sürekli çalışıyorlar. Bunun dışında bir isim koşmuşlar. Beğenirsek bu ismi, beğenmezsek başka ismi koyarız. Heşt, sekiz demek. TRT 8 diye yazmışlardı. Yanlış saymışlar kanallarımızı” dedi.
Toplantının öğleden sonraki bölümünde DTP’li Nuri Yaman, Şahin’e, “Siz bizi politik programlara niye çağırmıyorsunuz?” diye sordu. Şahin, bunun üzerine, “Siz devletin bütünlüğüne hassasiyet gösterdiğinizde gereğini yaparız” diye konuştu.

Taraf



Bu haber 651 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,030 µs