En Sıcak Konular

CHP'liler istifa kuyruğunda

13 Kasım 2008 15:08 tsi
CHP'liler istifa kuyruğunda Tüm yurttaki CHP örgütlerinde istifa kuyruğu oluştu. Peki neden? İşte sebebi:

Yerel seçimlere hazırlanan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Sekreterliği belediye başkan adayı, meclis üyesi ve il genel meclis üyesi olmak isteyen yöneticilerine çağrı yaptı.

29 Mart 2009 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde belediye başkanı, meclis üyesi ve il genel meclis üyesi olmak isteyen CHP'li yöneticiler 30 Kasım 2008 tarihine kadar yönetici oldukları kurullardaki görevlerinden istifa edecek.

CHP Genel Sekreterliği'nin yayımladığı genelgeye göre, il ve ilçe yöneticisi olan CHP'liler, seçime hazırlanan partide örgütsel boşluk olmaması için, istifalarını il başkanlıklarına teslim edecek. İstifalardan boşalan üyeliklere ise yeni atamalar yapılacak. Böylece, CHP, yerel seçime hazırlanırken, yönetim kurulları yeni isimlerle yola devam edecek.

İl başkanlıklarına gönderilen genelgeler üzerine, binlerce CHP'li, yerel seçimde belediyelerde görev alabilmek için istifa hazırlığına başladı. İstifalar için son günün 30 Kasım 2008 tarihi olduğu belirtildi. Genel Sekereterlik imzasıyla yayımlanan genelgede, "İstifa etmeyenler, kesinlikle herhangi bir göreve aday olamayacaktır" denildi.

Genelgede, Milletvekilleriyle halen görev yapmakta olan belediye başkanları, il genel meclisi ve belediye meclisi üyeleri ile muhtarların mahalli idareler seçimlerinde adaylıklarını koyabilmek için görevlerinden istifa etmek zorunda olmadıkları anımsatılırken, adayların önseçimle, aday yoklaması ve merkez yoklaması ile saptanabileceği belirtilerek, bu konuda Parti Meclisi'nin yetkili olduğu vurgulandı.
Genelgede, Aralık ayının ikinci yarısında yapılacak olan olağanüstü kurultay için tüzük ve program hazırlık komisyonlarına üye ismi bildirmemiş olan illerin en kısa süre içinde isim bildirmeleri de istendi.

Gerçek Gündem



Bu haber 716 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,070 µs