Savcı bombacıya rekor ceza istedi | " /> Savcı bombacıya rekor ceza istedi | "/>

En Sıcak Konular

Savcı bombacıya rekor ceza istedi

13 Kasım 2008 15:07 tsi
Savcı bombacıya rekor ceza istedi Diyarbakır'da, 3 Ocak 2008 tarihinde 7 kişinin ölümü ve 68 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan bombalı saldırının faili için rekor ceza istendi.

Diyarbakır'da, 3 Ocak 2008 tarihinde 7 kişinin ölümü ve 68 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan bombalı saldırının faili Erdal Polat için 9 kez ağırlaştırılmış müebbet ile 65 yıla kadar hapis cezası istendi.

Bombacı Polat'ın akrabaları Zeki, Murat, Leyla, Mencile, Mehdin Polat, Ayhan Turgut ve Celal Çelik için "Terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etmek" suçundan 10'ar yıl hapis cezası isteyen iddia makamı Meryem Polat, Fuat Polat, İrfan Polat ve Fırat Altan hakkında da beraat kararı verilmesini talep etti.

Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya sanık Erdal Polat ve ona yardım yataklık ettiği gerekçesiyle 6'sı tutuklu 10 sanık katıldı.

Tutuksuz yargılanan 2 sanık ise duruşmada yer almadı.

Cumhuriyet Savcısı, esas hakkındaki mütalaayı okuyarak, mahkemeye sundu. İddia makamı, sanık Erdal Polat'ın 3 Ocak 2008 tarihinde 6'sı öğrenci 7 kişinin ölümü ve 4'ü ağır 68 kişinin yaralanmasına neden olan olayın yanı sıra Silvan ilçesi kırsalında 23 Temmuz 2007 günü köy korucusu Abdullah Orak'ın şehit edilmesi ile Kayapınar ilçesindeki Huzur Polis Merkez Amirliğine bombalı saldırı olayını da gerçekleştirdiğini belirtti.

Savcı, bombayı patlatan kişi olduğu iddia edilen PKK terör örgütü üyesi Erdal Polat'ın TCK'nın "Devletin birliğini ve bütünlüğü bozmak" suçunu içeren 302/1. ve TCK'nın "Tasarlayarak adam öldürmek" suçunu kapsayan 82/1. maddeleri uyarınca 7 kez ağırlaştırılmış müebbet hapsini istedi.

Sanık Polat hakkında, ayrıca polis merkezine bombalı saldırıda bulunmak suçundan da 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteyen iddia makamı, "Mala zarar vermek", "Patlayıcı madde taşımak, bulundurmak ve nakletmek" ve "Ruhsatsız silah bulundurmak" suçlarından da toplam 65 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasını istedi.

Cumhuriyet Savcısı mütalaasında Erdal Polat'ın yakını olan sanıkların Polat'ın terör örgütü üyesi olup örgüt adına faaliyet yürüttüğünü bildikleri halde, ona yardımcı olarak eylemlerini kolaylaştırdıklarını savundu.

Bu nedenle çoğu sanık Erdal Polat'ın yakınları olan sanıklar Zeki Polat, Murat Polat, Leyla Polat, Mencile Polat, Mehdin Polat, Ayhan Turgut ve Celal Çelik'in "Terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etmek" suçundan 10'ar yıl hapsini isterken, Meryem Polat, Fuat Polat, İrfan Polat ve Fırat Altan hakkında da beraat kararı verilmesi talep edildi.

Sanıklar ve avukatları, iddia makamının esas hakkındaki mütalaasına karşı savunma hazırlamak üzere mahkeme heyetinden süre istedi.

Talebi yerinde bulan mahkeme heyeti, duruşmayı erteledi.

(CİHAN)



Bu haber 404 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,984 µs